SOUTĚŽ Vyhrajte vstupenky na žonglérský úvod Cirkopolisu!

Kultura Kultura
4. 2. 2015 13:20
Nabízíme třikrát dvě vstupenky na jedinečné žonglérské představení skupiny Cie DeFracto v pražské Paláci Akropolis.
Companie DeFracto.
Companie DeFracto. | Foto: Cirkopolis

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz třikrát dvojici vstupenek na úvodní představení festivalu Cirkopolis. Budete mít možnost 15. února vidět v pražské Akropoli žasné žonglérské vystoupení skupiny Cie DeFracto s její nejnovější produkcí Flaque.

Odpověď na soutěžní otázku, kterou najdete na konci textu, posílejte do pondělí 9. února (do 11:00) na mail [email protected] s předmětem Cirkopolis a pak už stačí jen mít štěstí při losování. Tři výherce budeme informovat mailem, jejich jména budou uvedena na guestlistu před představením.

Festival Cirkopolis se v Praze koná už podruhé. Letos se od 15. do 21. února v pražském Paláci Akropolis a divadle Ponec zaměří na současnou francouzskou novocirkusovou tvorbu. „Držíme se svého cíle prezentovat to nejzajímavější, co Evropa nabízí. Soustředíme se na menší, intimnější představení, která mají velmi unikátní poetiku,“ vysvětluje Petr Boháč, dramaturg Paláce Akropolis, který společně se sdružením Cirqueon festival pořádá.

Podívejte se na ukázku z představení Flaque skupiny Cie DeFracto.
Podívejte se na ukázku z představení Flaque skupiny Cie DeFracto.

Festival zahajuje 15. února v Paláci Akropolis žonglérské uskupení Cie DeFracto s nejnovějším představení Flaque, kombinujícím brilantní a velmi osobitou žonglérskou techniku s pohybovým uměním. „Eric a Guillaume jsou fascinující žongléři, hrají si s rytmem a sekvencováním pohybu,“ vysvětluje Šárka Maršíková, dramaturgyně festivalu. „Flaque je jedno z nejzajímavějších žonglérských představení, které je k vidění v Evropě. Vychází z jednoduchého konceptu hry, žongléři diváka, ale i sami sebe, neustále překvapují, rádi hrají v rozličných prostředích od industriálních prostor, kostelů až po kluby a divadelní sály.“

Další francouzský soubor Sacékripa uvede 18. a 19. února opět v Paláci Akropolis intimní představení Etienna Manceau VU, formu na pomezí hry s objekty, miniaturou, cirkusem a nedobrovolným klaunstvím.

Jedním z hlavních lákadel festivalu je 16. - 18. února v divadle Ponec projekt Oktobre, který kombinuje prvky nové magie s brilantními hereckými a akrobatickými výkony jednoho z nejlepších kouzelníků současnosti Yanna Frische. Ten v roce 2012 vyhrál prestižní mezinárodní soutěž World Champion of Magic.

Festival zakončí 21. února jednorázové představení Cirkopolis vol 3 v režii francouzského divadelníka a pedagoga Florenta Bergala a několika evropských novocirkusových performerů. Zkoušet se bude pouze jeden týden a představení se odehraje jednou právě jen v rámci festivalu Cirkopolis.

Soutěžní otázka:
Festival Cirkopolis letos nabídne představení Flaque souboru Defrakto i mimo Prahu. V jakých dvou městech?

 

Právě se děje

Další zprávy