SOUTĚŽ Vyhrajte vstupenky na Taneční inscenaci roku 2013

Kultura Kultura
15. 11. 2014 10:15
Nabízíme třikrát dvě vstupenky na představení Korekce, které je součástí desetileté retrospektivy taneční skupiny VerTeDance v Divadle Ponec.
Korekce.
Korekce. | Foto: Vojtěch Brtnický

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz tři dvojice vstupenek na představení Korekce, které odehraje v rámci své desetileté retrospektivy taneční skupina VerTeDance ve čtvrtek 20. listopadu od 20:00 v pražském Divadle Ponec.

Odpověď na soutěžní otázku posílejte do úterý 18. listopadu (do 11:00) na mail [email protected] s předmětem Vertedance a pak už stačí jen mít štěstí při losování. Tři výherce dvou vstupenek budeme informovat mailem, jejich jména budou uvedená na guestlistu před představením v Ponci.

Podívejte se na spot k desetiletému výročí skupiny VerTEDance.
Podívejte se na spot k desetiletému výročí skupiny VerTEDance.

VerTeDance, jeden z nejúspěšnějších a nejdéle kontinuálně fungujících českých tanečních souborů, slaví 10 let existence. Retrospektiva To to letí! VerTeDance: 10 let, připravená exkluzivně pro tuto příležitost od 13. do 21. listopadu, nabízí premiéru nového mezinárodního projektu Traces, reprízy nejúspěšnějších představení, výstavu fotografií a zdarma přístupný narozeninový večírek.

Projekt Korekce, který režijně vedl Jiří Havelka, se na jaře stal Taneční inscenací roku 2013 a nedávno získal též Cenu Divadelních novin. Zabývá se fenoménem nesvobody v lidském životě. A tak, jak nesvoboda má jasnou a sdílenou definici, chybí podle autorů definice svobody. Ptají se, jak v ní najít klid a čím to, že možnost neomezeného výběru paralyzuje schopnost člověka se pro něco rozhodnout, něčemu uvěřit a skutečně se pro to nadchnout. Chtějí poukázat na to, že i nesvoboda může v určitém rozměru a podmínkách přinášet slast - slast z určenosti, o které se nemusí pochybovat, vše je pevně dané a jisté.

Formálně je představení jednoduché, ale velmi působivé. Sedmička tanečníků je celou hodinu vyrovnaná v řadě a pohybuje se jen na místě - později se ukáže, že jejich boty jsou pevně fixované k zemi. Jejich projev představuje pohyb člověka v mantinelech společnosti, kterému však dávají jistotu a kterému sociální život zjednodušují. Lidé na jevišti spoutaní těmito mantinely procházejí jakýmsi vývojem, postupnou socializací, možná i vývojem člověka během lidského života.

Soutěžní otázka:
Jaké hudební těleso hraje v představení Korekce naživo?
a) Zrní
b) Clarinet Factory
c) B Side Band

 

Právě se děje

Další zprávy