SOUTĚŽ Vyhrajte vstupenky na Krev Wälsungů

1. 4. 2014 16:17
Nabízíme dvakrát dvě volné vstupenky na první reprízu inscenace Krev Wälsungů v pražském Studiu Hrdinů.
Sieglind a Siegmund (Marie Švestková a Ivan Lupták).
Sieglind a Siegmund (Marie Švestková a Ivan Lupták). | Foto: Studio hrdinů

Soutěž – Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz dvakrát dvě vstupenky na první reprízu (9. dubna) představení Krev Wälsungů v pražském Studiu Hrdinů.

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a odpověď zaslat na mail [email protected] s předmětem "Krev hrdinů". Soutěžit lze do pondělí 7. dubna (do 11:00). Vylosované výherce budeme informovat mailem, jejich jména budou zapsaná na guestlistu před představením.

Premiéru divadelní adaptace novely Thomase Manna z Krev Wälsungů uvede Studio Hrdinů v režii Kathariny Schmitt 8. dubna.

Původně byl text nositele Nobelovy ceny za literaturu (1929) kvůli svému skandálnímu obsahu poprvé publikován až patnáct let po svém vzniku v roce 1921. Hlavními postavami jsou Siegmund a Sieglind, dvacetiletá dvojčata z bohaté mnichovské rodiny. On studuje dějiny umění, ona čeká na svatbu s úspěšným úředníkem von Beckerathem - ani jedno však neberou vážně. Raději se věnují sobě a hudbě Richarda Wagnera. Především jeho opeře Valkýra, jejíž hlavní postavy se jmenují stejně. Jejich poslední společná návštěva Valkýry končí incestem.

Thomas Mann pojmenoval svoji novelu podle bájného germánského rodu Wälsungů, který se poprvé objevuje v staroanglickém hrdinském eposu Beowulf.

Inscenace se pohybuje na rozmezí divadla a opery, Katharina Schmitt pracuje s činoherními herci stejně jako s operními zpěváky. Diváci uslyší během představení árii z Valkýry v provedení Lucie Juránkové a Martina Vodrážky.

Soutěžní otázka:

V jakém příbuzenském vztahu byli Thomas Mann a Golo Man, známý německý historik a politolog?

 

Právě se děje

Další zprávy