SOUTĚŽ Vyhrajte vstupenky na film Cesta ven

Kultura Kultura
5. 6. 2014 13:49
Nabízíme pět dvojic volných vstupenek na jeden z nejzajímavějších českých filmů letošního roku.
Cesta ven.
Cesta ven. | Foto: Aerofilms

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz vstupenky na film Petra Václava Cesta ven.

Pěti výhercům nabízíme dvě vstupenky na film Cesta ven (platné do konce června v pražských kinech Aero, Světozor a Bio Oko). Stačí odpovědět na soutěžní otázku, uvedenou na konci textu, a správnou odpověď zaslat s předmětem "Cesta ven z ghetta" na mailovou adresu [email protected]. Soutěžit lze do pondělí 9. června do 11:00. Do odpovědi napište také adresu, na niž máme vítězům zaslat vstupenky.

Podívejte se na ukázku z filmu Cesta ven.
Podívejte se na ukázku z filmu Cesta ven. | Video: Aerofilms

"Film Cesta ven je všechno jiné než jednostrunná lidskoprávní agitka. K romské komunitě je totiž Petr Václav ještě nekompromisnější než k Čechům. Některé výjevy by dokonce vytržené z kontextu mohly znamenat munici pro xenofoby, kteří tvrdí, že soužití s Romy není možné. Petr Václav ovšem nenatočil politicky angažovaný film, ale jenom v dobrém smyslu slova lidský příběh, který spíš otevírá otázky, než že by na ně odpovídal. A možná i ti, kteří v anketách uvádějí, že by nechtěli Roma za souseda, budou muset chtě nechtě uznat, že je Žanetin příběh zasáhl," napsal v recenzi na Aktuálně.cz Jan Gregor.

Napište jméno herce, který se objevil v titulní roli v režijním debutu Petra Václava s titulem Marian a nyní po osmnácti letech i ve snímku Cesta ven.

 

Právě se děje

Další zprávy