SOUTĚŽ Vyhrajte lístky na United Islands do Kinského zahrady

Kultura Kultura
16. 6. 2014 13:04
Nabízíme pět dvojic lístků na hlavní stage festivalu United Islands of Prague. V Kinského zahradě se letos odehraje hlavní program.
Ella Eyre, objev britské popové scény a hlavní hvězda United Islands of Prague 2014.
Ella Eyre, objev britské popové scény a hlavní hvězda United Islands of Prague 2014. | Foto: Profimédia

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz pět dvojic lístků na festival United Islands of Prague, která vám umožní po oba dny (20. a 21. června) přístup zdarma do Kinského zahrady, kde budou letos umístěné dvě hlavní stage.

Stačí odpověď na soutěžní otázku na konci textu zaslat na mailovou adresu [email protected] s předmětem United Islands. Pět vylosovaných výherců bude zapsáno na guestlistu u vstupu. Výhru jim oznámíme mailem. Soutěžit lze do středy 18. června (do 11:00).

Festival United Islands of Prague uvede na osmi scénách a v dvanácti pražských klubech přes 150 koncertů.

Kromě hlavních scén v Kinského zahradě a oficiální afterparty s DJ Shadowem v MeetFactory, na které vstupenky stojí 250 resp. 650 korun, zůstávají koncerty na ostrovech, v parcích a klubech i letos přístupné zdarma.

Hlavními hvězdami United Islands jsou zpěvačka Ella Eyre, electro-tango projekt Bajofondo z Argentiny, kytarový objev Childhood, nebo blues-beatbox duo Heymoonshaker. Vedle dalších koncertů je nachystaný i doprovodný program pro děti a dospělé.

Festivalová zóna na Újezdě

Levý břeh Vltavy zůstane po dobu open air koncertů uzavřený pro dopravu. Od křižovatky na Újezdě směrem na náměstí Kinských vznikne pěší zóna, která propojí scény na ostrovech i Petříně s hlavními scénami v Kinského zahradě. Diváci budou ale moct přijet až do samotného centra dění i tramvají na speciálně zřízenou zastávku s názvem Festivalová. Otevření a hudební křest Kinského zahrady se uskuteční v pátek 20. června od 14:30 pod taktovkou skupiny Republic of Two.

Hrát se letos bude na Střeleckém ostrově, Kampě, Žofíně, Petříně a v Kinského zahradě. V režimu pěší zóny, která všechna místa s programem propojí, budou ulice Újezd (od křižovatky na Náměstí Kinských až po Hellichovu), Vítězná a Most Legií až k Národnímu divadlu.

Akce Začíná Klubovou nocí ve čtvrtek 19. června, kdy se ve 12 klubech představí 43 interpretů, vstup na Klubovou noc je zdarma.

Na uskutečnění hlavního programu v Kinského zahradě se letos vybírala sbírka na crowdfundingovém portálu HitHit. Původní částka 1,6 milionu, byla nakonec díky fanouškům překonána.

O kolik více peněz se podařilo festivalu United Islands of Prague vybrat na crowdfundingovém portálu HitHt.cz? Částku stačí zaokrouhlit na desítky tisíc.

 

Právě se děje

Další zprávy