SOUTĚŽ Vyhrajte lístky na koncert Prefuse 73 v MeetFactory

Kultura Kultura
12. 3. 2014 17:17
Prefuse 73 se poprvé v Praze představí se svou precizní audiovizuální show, v níž si instrumentální alternativní hiphop podává ruce se zasmyčkovanou elektronikou.
Prefuse 73.
Prefuse 73. | Foto: meetfactory

Soutěž - Nabízíme bleskovou soutěž s deníkem Aktuálně.cz o dva lístky na koncert Guillerma Scotta Herrona alias Prefuse 73 v pražské MeetFactory.

Kdo správně odpoví na soutěžní otázku a bude mít štěstí při losování, získá dva volné vstupy, o čemž jej zítra kolem poledne (18. 3.) budeme informovat mailem. jeho jméno bude zapsané na guestlistu před koncertem. Své odpovědi zasílejte na adresu [email protected] s předmětem Prefuse 73 v MeetFactory.

Prefuse 73 se poprvé v Praze představí se svou precizní audiovizuální show, v níž si instrumentální alternativní hiphop podává ruce se zasmyčkovanou elektronikou, 19. března v MeetFactory.

Prefuse 73
Prefuse 73

Guillermo, po otci Katalánec a po matce napůl Ir, napůl Kubánec, začal svojí tvůrčí osvětu před více jak třinácti lety. První dvě alba "Vocal Studies + Uprock Narratives" z roku 2001 a "One Word Extinguisher" z roku 2003 patří ke zlatému fondu žánru, který spoludefinoval. V podstatě už nehraje roli, jestli to bylo pod hlavičkou Prefuse 73, nebo některého z mnoha dalších Guillermových aliasů (Delarosa & Asora, Ahmad Szabo, Piano Overlord, případně projektu Risil).

Diskografie Prefuse 73 čítá všehovšudy osm položek (nebereme-li v potaz dlouhý výčet EP a singlů). Zatím poslední album se jmenuje "The Only She Chapters" a vyšlo v roce 2011. Mezi hosty se na něm představují třeba Zola Jesus, nebo zesnulá zpěvačka zvukových hračičků Broadcast - Trish Keenan.

Zástup Guillermových kolaborací však zdaleka nekončí u zmiňovaných dam. Za všechny lze zmínit spolupráci s The Flaming Lips, Four Tet, Amonem Tobinem, TV On The Radio nebo Mouse On Mars.

Před nedávnem Guillermo ohlásil společně se spřízněným producentem Teebsem nový, vlastní label Yellow Year, který vedle společné seance obou pánů, chystá EPs takových jmen jako Nosaj Thing, Lapalux nebo Nathan Fake.

Na evropský kontinent přijel Prefuse 73 po dlouhých čtyřech letech, do Prahy vůbec poprvé.

Soutěžní otázka:

Na projektu Risil spolupracoval Prefuse 73 se známou kapelou. Kterou?

 

Právě se děje

Další zprávy