SOUTĚŽ Vyhrajte lístky na film Zázraky od Alice Rohrwacher

Kultura Kultura
13. 8. 2014 15:37
Nabízíme pětkrát dva lístky na film, který letos v Cannes získal Velkou cenu. Vidět jej lze v kinech Aero, Oko, Světozor či Scala.
Zázraky.
Zázraky. | Foto: Aerofilms

Soutěž -Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz pětkrát dvě volné vstupenky na film Zázraky italské režisérky Alice Rohrwacher, který získal letos v Cannes Grand Prix, tedy druhé nejvyšší ocenění.

Stačí poslat správnou odpověď na otázku uvedenou na konci textu s předmětem Zázraky na mailovou adresu [email protected]. Pět vylosovaných výherců dostane poštou vouchery na volné vstupenky, které lze uplatnit v pražských kinech Aero, Oko a Světozor, nebo i v brněnské Scale až do 15. září. O výhře budeme informovat mailem, lístky pošleme na vámi uvedenou poštovní adresu. Soutěžit lze do pondělí 18. srpna (do 11:00).

Film Zázraky je fascinující příběh o nelehkém životě a dospívání na opuštěném statku kdesi v Umbrii na italském venkově. "K rozhodnutí uvést film do českých kin bylo nakročeno ještě dříve, než se o pár dnů později rozkřiklo, že se po jeho zhlédnutí dojetím rozplakal člen poroty v Cannes Nicolas Winding Refn," podotkl zástupce společnosti Aerofilms Ivo Anderle.

Film vypráví příběh dvanáctileté Gelsominy, která žije s rodiči a třemi mladšími sestrami na na italském venkově. Otec drží rodinu stranou nástrah moderního světa a striktně prosazuje život v souladu s přírodou. Chov včel a výroba přírodního medu jsou pro rodinu jediným zdrojem obživy a točí se kolem nich veškerý život na statku. Pevné rodinné vazby podřízené praktickým činnostem jsou však narušeny natáčením televizní reality show Zázraky venkova, které poblázní celý kraj. Jistoty idealistického a poněkud despotického otce jsou zviklány poznáním, že milovaná dospívající dcerka se možná vydá jinými cestami, než jaké volil pro sebe a své nejbližší.

Podívejte se na ukázku z filmu Zázraky.
Podívejte se na ukázku z filmu Zázraky.

Zčásti autobiografický poetický snímek o rozpadajícím se ideálním světě místy osciluje mezi realitou a snem. Režisérka do hlavních rolí obsadila mladou italskou herečku rumunského původu Marii Alexandru Lung (Gelsomina), Sama Louwyka (otec) i svoji setru Albu Rohrwacher jako matku. "Sestru jsem si představovala po celou dobu psaní scénáře," uvedla italská režisérka mladé generace, která se narodila v roce 1981 ve Fiesole a studovala v Turíně a v Lisabonu.

Alice Rohrwacher pracovala v hudební branži, vystupovala jako hudebnice v divadle a v oblasti dokumentárního filmu pracovala jako střihačka a režisérka. Její první celovečerní film Corpo Celeste (2011) měl premiéru v Cannes a poté byl promítán mimo jiné na festivalech Sundance, v New Yorku, Londýně, Riu a Tokiu. Za svůj celovečerní debut posbírala Rohrwacherová řadu ocenění za nejlepší debut a nejlepší scénář.

Ve snímku Zázraky hraje jako moderátorka obskurní reality show hvězda italského a evropského filmu. Napište její jméno.

 

Právě se děje

Další zprávy