SOUTĚŽ Zadarmo na 30 Seconds to Mars? Vyhrajte lístky

Kultura Kultura
23. 6. 2014 17:56
Kapela Jareda Leta se vrací do Prahy. Třem výhercům nabízíme po dvou vstupenkách zdarma.
Jared Leto, frontman 30 Seconds to Mars.
Jared Leto, frontman 30 Seconds to Mars. | Foto: Profimédia

Soutěž - Američtí poprockeři Thirty Seconds To Mars se 30. června vracejí do Prahy. Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz dvě vstupenky zdarma na jejich koncert v holešovické Tipsport Aréně.

Stačí poslat správnou odpověď na otázku uvedenou na konci textu s předmětem 30STM na mailovou adresu [email protected]. Třem vylosovaným pošleme vstupenky poštou, proto nezapomeňte uvést i svou adresu. Soutěžit lze do středy 25. června.

Podívejte se na koncert 30 Seconds to Mars.
Podívejte se na koncert 30 Seconds to Mars.

Kapelu 30 Seconds To Mars založil v roce 1998 hollywoodský herec Jared Leto se svým bratrem Shannonem jako rodinný podnik a jen tak pro zábavu. Během pár let se z ní však stala rocková ikona, která se vyšplhala až po bok největších amerických hudebních hvězd. O jejich komrčním potenciálu svědčí i fakt, že zatím poslední album Love, Lust, Faith and Dreams spoluprodukoval pětinásobný držitel Grammy Steve Lillywhite (U2, Rolling Stones, Pogues, Killers).

30 STM mají za sebou ale už čtyři studiová alba, kterých se prodalo přes 10 miliónů kopií a za která kapela získala bezpočet cen. 311 koncertů odehraných za dva roky jim navíc přineslo zápis do Guinessovy knihy rekordů za "nejdelší turné rockové kapely".

Podívejte se na necenzurovaný klip k písni Hurricane.
Podívejte se na necenzurovaný klip k písni Hurricane.

Nemalou zásluhu na řadě ocenění a celosvětové popularitě skupiny nesou také videoklipy v režii Jareda Leta, které svojí velkolepostí připomínají spíše krátkometrážní hollywoodské filmy. Například třináctiminutovou videopodobu singlu Hurricane hudební stanice MTV kvůli sexuálnímu obsahu v původní verzi odmítla vysílat a v cenzurované podobě ji následně ocenila soškou za "nejvýpravnější video roku 2010".

Neméně se Jaredu Letovi daří i v poslední době i v jeho herecké kariéře. Po čtyřech letech, které věnoval převážně kapele, se vrátil na filmová plátna ve snímku Klub poslední naděje a získal Oscara i Zlatý glóbus za vedlejší roli.

Jak se jmenovala postava transsexuála, kterou hrál Jared Leto ve filmu Klub poslední naděje?

 

Právě se děje

Další zprávy