SOUTĚŽ Vyhrajte dvě vstupenky na český Woodstock!

Kultura Kultura
6. 8. 2014 10:57
Trutnoff Open Air festival začíná příští čtvrtek. Můžete se na něm čtyři dny bavit se vstupenkami zdarma!
Láska a rock´n´roll. Trutnoff startuje už 14. srpna.
Láska a rock´n´roll. Trutnoff startuje už 14. srpna. | Foto: Anna Vedralová

Soutěž -Vyhrajte dvakrát dvě vstupenky na celý Trutnoff Open Air Festival (český Woodstock), který vypukne v tradičním areálu Na Bojišti v Trutnově příští čtvrtek (14. srpna) a potrvá do neděle.

Stačí poslat správnou odpověď na otázku uvedenou na konci textu s předmětem Trutnoff na mailovou adresu [email protected]. Dva vylosovaní výherci budou zapsaní na guestlistu festivalu, budeme je o výhře informovat mailem. Soutěžit lze do pondělí 11. srpna (do 14:00).

Trutnovský festival obvykle nezveřejňuje svůj line-up před začátkem, letos udělali organizátoři výjimku, když odkryli program zahajovacího dne.

Ve čtvrtek se jako první uskuteční ekumenická bohoslužba a vystoupí mimo jiné herec Elijah Wood, představitel hobita Froda z filmové trilogie Pán prstenů i dvou snímcích z trilogie Hobit. Festival je letos věnován indiánským obětem masakru u Sand Creeku v roce 1864 a ideálům 17. listopadu 1989. Brány festivalu se otevřou v 16 hodin, o dvě hodiny později začne dění na hlavní scéně.

"Při ekumenické bohoslužbě dojde k propojení křesťanských pastorů z katolické, evangelické a husitské církve s hnutím Hare Kršna, vyznávajícím východní náboženství a védskou kulturu," uvedl zakladatel festivalu Martin Věchet. Bohoslužbu povede katolický kněz Ladislav Heryán.

První den vystoupí zahraniční kapely i české legendy - rockeři Triggerfinger, taneční novodobí hippies Crystal Fighters, Michal Prokop s Framus Five či punkový Visací zámek. Wood přijede s projektem Wooden Wisdom & DJ Fitz, s nímž vystoupí v Undergroundovém stanu Ivana M. Jirouse. Na hlavním pódiu pak zahrají rockoví Triggerfinger a po nich Crystal Fighters, novodobí taneční hippies z Baskicka, kteří hrají tradiční folklór naroubovaný na rytmy současné elektroniky i ostrých kytar.

Největšími hvězdami Trutnoff Open Air Festivalu jsou letos písničkářka Patti Smith a španělští Ska-P. Vstupenky na letošní ročník jsou k dostání na dobírku za 1100 korun na stránkách festivalu. Na místě bude cena 1300 korun.

Ve kterém dílu trilogie Hobit Elijah Wood nehraje? Napište celý český název filmu.

 

Právě se děje

Další zprávy