SOUTĚŽ Vyhrajte dvě volné vstupenky na film Dvojník

Kultura Kultura
12. 4. 2014 16:25
Nabízíme pět dvojic volných vstupenek na film Dvojník. Můžete na něj zajít kdykoliv v příštích týdnech až do 15. května.
Jesse Eisenberg ve filmu Dvojník.
Jesse Eisenberg ve filmu Dvojník. | Foto: Aerofilms

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz dva volné lístky na projekci filmu Dvojník. Zajít do kina na něj můžete kdykoliv v průběhu příštích týdnů až do 15. května v pražských kinech Aero, Oko a Světozor.

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a odpověď zaslat na mail [email protected] s předmětem "Soutěž Dvojník Aerofilms". Soutěžit lze do úterý 22. dubna (do 11:00). Pětici vylosovaných výherců budeme informovat mailem, vstupenky zašleme poštou na adresu uvedenou v mailu se správnou odpovědí.

Podívejte se na ukázku z filmu Dvojník.
Podívejte se na ukázku z filmu Dvojník.

Film natočil Richard Ayoade, který je zatím známější jako herec z kultovního britcomu Ajťáci. Ve snímku Dvojník ale dokazuje, že je i nadějným indie režisérem, který debutoval titulem Jmenuji se Oliver Tate, vydařenou variací na Harolda a Maude.

Ve svém druhém režisérském počinu se ujal raného románu ruského giganta Fjodora Michajloviče Dostojevského Dvojník, aby dokázal v zmodernizované verzi jeho stálou platnost jeho myšlenky.

Příběh se točí okolo mladého losera s tváří Jesseho Eisenberga (The Social Network), jenž se střetne se svým fyzicky totožným, nicméně myšlením opačným dvojčetem. Dvojčetem úspěšným v práci i v milostných vztazích (objekt touhy ztvární Mia Wasikowska), dvojčetem usilujícím o převzetí kontroly nad hrdinovým světem. Čeká nás tedy souboj dvou stran téže mince s celkem jasným metaforickým významem.

Soutěžní otázka:

Dostojevského novela Dvojník má podtitul, který odkazuje k jednomu ruskému městu. Které to je?

 

Právě se děje

Další zprávy