SOUTĚŽ Vyhrajte dvě akreditace na celý Fresh Film Fest!

Kultura Kultura
14. 9. 2014 12:46
Nabízíme dvě dvojice akreditací na festival Fresh Film Fest, který se uskuteční od středy do neděle v Praze.
Snímek Pod kůží se Scarlett Johansson zahájí letošní Fresh Film Fest.
Snímek Pod kůží se Scarlett Johansson zahájí letošní Fresh Film Fest. | Foto: FFF

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz dvakrát dvě akreditace na 11. ročník mezinárodního filmového festivalu Fresh Film Fest, který se v pražských kinech Světozor, Bio Oko a Kino 35 - Francouzský institut uskuteční od 17. do 21. září.

Stačí do úterý (do 12:00) poslat správnou odpověď na soutěžní otázku uvedenou na konci textu na kultura@aktuálně.cz s předmětem FFF 2014 a mít štěstí při losování. Výherce budeme informovat mailem, dvojici akreditací si pak můžou vyzvednout ve Francouzském institutu od středy 17. září.

Letošní Fresh Film Fest zahájí ve projekce sci-fi thrilleru Pod kůží režiséra Jonathana Glazera. V adaptaci literární předlohy Michela Fabera ztvárnila hlavní roli Scarlett Johansson, která se jako svůdná mimozemšťanka vydává na planetu Zemi. V dodávce křižuje skotskou vysočinu a vybírá si náhodně muže, které díky své kráse a sex-appealu “uloví” a následně zabije. Nakonec ale začne ke svým obětem cítit i něco víc. V roli jedné z obětí se objeví i český herec Kryštof Hádek.
Atmosférický snímek soutěžil loni na festivalu v Benátkách a v českých kinech nebyl zatím uveden. Kromě zahájení bude film promítnut 20. září ve 22:30 v Biu Oko.
     
Program letošní ročníku Fresh Film Festu nabídne téměř 100 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí.

Návštěvníci festivalu se budou moci setkat při projekcích či master class například s Monikou Willi, která je dvorní střihačkou Michaela Hanekeho nebo dokumentaristy Michaela Glawoggera, režisérkou Piou Marais, držitelkou Tiger Award z Rotterdamu i zvláštního uznání z Berlinale, jedním z nejzkušenějších a nejtalentovanějších švédských zvukových designerů Janem Alvemarkem, režisérem Matthiasem Maassem, který mapoval zkušenosti tří významných kameramanů konce devadesátých let, Krisem Kellym, režisérem, scenáristou, VFX designérem a spoluzakladatelem originálního britského animačního studia Blacknorth, režisérem Domem Rotheroem, který svým pojetím předznamenal Záhadu Blair Witch, českým producentem Tomášem Hrubým, slovenským výtvarníkem Radimem Labudou, vítězem ceny Jindřicha Chalupeckého 2008, a s dalšími hosty.

Který z filmů Michaela Hanekeho, na němž spolupracovala i Monika Willi, promítne letošní Fresh Film Fest? Uveďte název filmu i rok jeho vzniku.

 

Právě se děje

Další zprávy