SOUTĚŽ Tara Fuki pokřtí album s Anetou. Vyhrajte lístky!

Kultura Kultura
Aktualizováno 14. 1. 2015 13:51
Vyhrajte dvojici lístků na křest alba Winna od dua Tara Fuki. Mimořádným hostem bude Aneta Langerová.
Tara Fuki.
Tara Fuki. | Foto: Indies Scope

Soutěž - Vyhrajte s deníkem Aktuálně.cz dvakrát dva lístky na speciální koncert k vydání alba Winna od dua Tara Fuki, který se bude konat 21. ledna v pražském Divadle Archa. Mimořádným hostem večera bude Aneta Langerová.

Odpověď na soutěžní otázku posílejte do pátku 16. ledna (do 11:00) na mail [email protected] s předmětem Winna a pak už stačí jen mít štěstí při losování. Dva výherce budeme informovat mailem, jejich jména budou uvedena na guestlistu před koncertem.

Andree Konstankiewicz e Dorotě Barové  se podařilo na jejich pátém studiovém albu Winna obnovit vzájemné porozumění a tvůrčí jiskření tak silně, že si vystačily bez hostů, a dávají tak vzpomenout v tom nejlepším smyslu na svůj debut Piosenki do snu.

„Od počátku jsme chtěly udělat desku zase samy, bez hostů. Cítily jsme, že materiál a nápady jsou silné. Samozřejmě, že to není úplně čistý záznam písní, jak je hrajeme na koncertech. Využily jsme možnosti nahrávacího studia a do některých skladeb jsme si dohrály a dozpívaly další melodie," říká Dorota Barová.

Tara Fuki na předchozích nahrávkách také využívaly elektroniku. Tentokrát je album převážně elektroniky prosté. „Jak písně vznikaly, tak vlastně ta potřeba okořenit je elektronikou nebyla. Myslím, že fungují samy o sobě tak, jak jsou. Podle mě je to taky tím, že pořád přemýšlíme akusticky“, říká Barová.

Ta je autorkou sedmi textů, které jsou, tak jako na všech předchozích nahrávkách, v polštině. Dámy také opět nezapomněly na svého oblíbeného polského básníka K. K. Baczynskeho a zhudebnily jeho báseň Piosenka dla Anni. Přesto jednu výjimku album má, a to jediný český text Závrať, který napsala Andrea Konstankiewicz.

Tara Fuki.
Tara Fuki. | Foto: Indies Scope

Přestože Andrea Konstankiewicz žije ve Francii a do Česka se vrací nepravidelně, Tara Fuki stále pokračují ve své činnosti. „Je pravdou, že to trochu komplikuje přípravu nahrávek, ale čtyři roky není zas tak dlouhá doba. Navíc v mezičasí vznikaly nové písničky, které už hrajeme nějaký čas na koncertech. Ale samozřejmě i vzdálenost mezi Českem a Francií v tom hraje roli. Taky se mi narodil syn, kterému teď bude rok," svěřuje se Dorota Barová, proč Tara Fuki vystupují a nahrávají tak sporadicky. Ale tím více se obě muzikantky soustředí na vytříbenost svých nahrávek. A to oceňují jak fanoušci, tak odborná kritika, od níž Tara Fuki mají tři ocenění Anděl.

Soutěžní otázka:
Jak se jmenovalo čtvrté studiové album dua Tara Fuki, které vyšlo v roce 2010?

 

Právě se děje

Další zprávy