Silvestr v Praze bude dobře zajištěný

čtk
29. 12. 2005 15:00
Praha - Rovněž letos bude na Staroměstském náměstí v centru Prahy na Silvestra zábavní program.

Příchod nového roku slaví pod širým nebem ve středu metropole obvykle tisíce lidí. O jejich bezpečnost se budou starat policisté, strážníci, hasiči i zdravotníci záchranné služby. Řidiči musejí počítat s tím, že některé ulice budou uzavřené.

Silvestrovská zábava začne na Staroměstském náměstí už v 17:00 programem pro děti. Silvestrovská zábava pro dospělé na dětský program naváže po dvou hodinách a skončí asi hodinu po půlnoci. Podle Zemánka vystoupí například revivalová kapela Las Vegas, Duo Pussy a finalistka druhé řady soutěže SuperStar Michaela Nosková. Diváky pobaví i herec Dalimil Klapka nebo Karel Dehyl se svou kuchařskou show.

O půlnoci bude tradiční přípitek a také ohňostroj.

Stánkaři na náměstí budou prodávat alkohol, hlavně punč a svařené víno, zhruba do půl jedné. "Nikoli však v lahvích, ale zásadně v plastových kelímcích," zdůraznil Petr Benáčan z firmy Taiko, která trhy pořádá. Z plastu se bude pít i sekt.

Bezpečností opatření na Silvestra budou standardní. Od večera budou uzavřeny pro automobily příjezdy na Václavské a Staroměstské náměstí a také Jáchymova a Mostecká ulice na Malé Straně.

 

Právě se děje

Další zprávy