Sex, politika a Jobs. Jaké filmy nabídne festival Sundance?

Sex, politika a Jobs. Jaké filmy nabídne festival Sundance?
Životopisné drama Jobs se soustředí na život Steva Jobse, tehdejšího výkonného ředitele společnosti Apple. Tento muž navždy změnil svět elektroniky a s ním spojených technologií. Jobse ztvárnil Ashton Kutcher (Štasný Nový rok, Hlavně nezávazně) a snímek natočil Joshua Michael Stern (Tam, kde jsem nikdy nebyl, Správná volba).
Komedií Don Jon's Addiction režisérsky debutuje herec Joseph Gordon-Levitt (Looper, Lincoln), který hraje i hlavní roli - Jona Martella. Tento sukničkář je závislý na pornografii a vede nezávazný život. Je však nespokojen, a rozhodne se získat lepší intimní zkušenosti. Dostane životní lekci, a to díky dvěma odlišným ženám, do nichž se zamiluje. Jednu z nich hraje Scarlett Johansson (Ztraceno v překladu, Avengers).
Nezávislé drama Before Midnight (Před půlnocí) je posledním dílem trilogie, kterou tvoří dnes již kultovní filmy režiséra Richarda Linklatera. Po devíti letech se opět setkáváme se Celine (Julie Delphy) a Jessem (Ethan Hawk), a to v Řecku. První díl s názvem Před soumrakem je z roku 1995, pokračování Před soumrakem z roku 2004.
Drama Big Sur vypráví o životě spisovatele Jacka Kerouca (Jean-Marc Barr), a to konkrétně o období, kdy byl literát přehlcen úspěchem z knihy Na cestě. Bojoval s alkoholismem a stáhnul se na chatu svého vydavatele ve městě Ben Sur, kde napsal stejnojmenný román. Michael Polish (Astronaut, Jen pro zamilované) napsal k filmu scénář a také jej režíroval.
Foto: Sundance
17. 1. 2013 12:30

Prestižní filmový festival Sundance se letos zaměřil na filmy týkající se sexuality i politiky. Bude provokovat. Koná se od 17. do 27. ledna 2013 v Park City v Utahu. Vždy je prvním festivalem, který uvádí desítky světových premiér očekávaných snímků, režisérské debuty na poli hraného i dokumentárního filmu. Vybrali jsme pro vás 15 premiér filmů, které stojí za pozornost i proto, že se jistě dostanou na další festivaly včetně karlovarského. Minulý rok právě vítězstvím na Sundance začala úspěšná cesta k nominacím na Oscara pro film Divoká stvoření jižních krajin.

 

Právě se děje

Další zprávy