Semtex Culture je poslední rána letošního léta

tur
7. 9. 2007 9:00
Brněnský festival nabídne hudební i nehudební všehochuť
Dan Bárta
Dan Bárta | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Brněnský festival Semtex Culture nabídne - soudě aspoň podle psího počasí - nikoli symbolickou, ale přímo reálnou tečku za letošní festivalovou sezonou.

Warm-up party, která bude hodně užitečná, protože jinak by nejspíš hrozilo podchlazení, startuje už během pátečního večera. Na třech různých scénách budou od 20 hodin vyhrávat DJové. Namátkou Tvyks nebo Lucca a v Tic Tac Tentu proběhne otevřená soutěž v beat-boxu. Důležitá informace, vstup na zahřívačku je zdarma.

Regulérní placený program zahájí v sobotu v Mariánském údolí koncerty na Semtex live Stage. Od jedné vystupují čeští The Slots, pak se postupně během dne vystřídají Tata Bojs - kteří koncertní repertoár obohatí kousky z aktuálního alba Kluci kde ste? - nebo Dan Bárta a Illustratosphere. Večer je vystřídají norští tlouštíci s pyroshow Ralph Myerz and the Jack Herren Band a vše završí britští Asian Dub Foundation.

Tata Bojs
Tata Bojs | Foto: Warner Music

Paralelně s nimi pojede na Erektus stage program zasvěcený hip hopu. Samostatná enkláva v rámci mnoha žánrového podniku. Představí nijak objevný, ale přesto vděčný line-up. Slovenští Kontrafakt a Moja reč jsou na zdejších festivalech skoro zdomácnělí a doplní je mikulovští Disgrafix plus spolupráce DJe Wiche s Nironic, která zplodila album The Chronicles Of A Nomad.

Indy a Wich si na léto spakovali karavan

Wich nezahálí v žádné ze svých aktivit. V rámci svého stěžejního projektu s Indym v těchto dnech dokončují sestřih první českého hiphopového DVD, které by mělo vyjít na podzim coby příloha časopisu Bbarák. Turné završili vystoupením na Hip Hop Kempu a zde můžete sledovat další ochutnávku hip-hopové road movie.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Festivalovou atmosféru Semtexu klasicky dotvoří nezbytné doprovodné akce, které míří na sportovce (vodní fotbal, plážový volejbal, flákače - stolní fotbálek, chill out) i fintily (masáže a vlasové studio).      

Odreagování od všudypřítomné hudby obstarají projekce filmů Buddy (Kámoš), Alibi a 8 žen. Ještě o něco vyšší kulturu nabídnou divadelní spolky, které audiovizuální program proloží. 

 

Právě se děje

Další zprávy