Roe Deer: Hrát v noci není výhra

Benjamin Slavík
5. 7. 2006 18:04
Rock For People - Jedním z nejzajímavějších interpretů ve středečním programu mattoni musiczone stanu byla pražská kytarová kapela Roe Deer.
Foto: http://roe-deer.cz/cz/

"Můj vztah k tomuhle festivalu je vlastně hodně specifickej," prohlásila hned po vystoupení dlouholetá ikona skupiny, baskytarista zvaný Šmity.

Jezdíte sem často?
Už na prvním ročníku jsem tady hrál s kapelou Bast a od té doby jsem tu byl rok, ať jako zvukař nebo s kapelou. Od třetího ročníku festival probíhá v tomhle  termínu, kdy mám shodou okolností narozeniny, takže je tu slavím.

Budeš tu zůstávat?
Samozřejmě. V první řadě pracovně, protože budu zvučit Papaya Paranoia, Ladmine Spring, Atari Terror, Southapaw a možná Lety Mimo. Hodně mne zajímají The Frames a především  britští Deadline. Což pro mne bude takový vrchol celého festivalu.

Foto: http://roe-deer.cz/cz/

Co ti tu chybí?
Těch věcí by se našla pochopitelně řada, ale jak už jsem řekl, tenhle festival z různých důvodů mám opravdu rád - kvůli čemuž bez problému různé drobnosti přežiju a užiju si to tady. Jsem rád, že tu jsem.

Hrálo se Vám dnes dobře?
Mě osobně jo. Zvuk byl výbornej a všechno šlapalo, jak mělo.

Nevadilo ti, že jste vystupovali už tak brzo dopoledne?
Ono vůbec neznamená, že je lepší hrát v jednu v noci jako dříve. Takhle k poledni se lidi probouzejí a jdou se podívat, co se děje; v noci na nás vydrželi hlavně ti nejvytrvalejší a pak kamarádi. Stan byl dneska úplně plnej. Ideální doba a podmínky pro získání nových posluchačů.

A jak to vypadá s novou deskou?
V neděli jdeme do studia, kde bychom měli strávit celé léto až do začátku září, kdy musíme album odevzdat. Co se týče názvu nebo grafické úpravy o tom jsme se vlastně zatím vůbec nebavili. Album bude produkovat Martin Ledvina a na desku by se mělo dostat zhruba třináct věcí včetně singlu 2nd Floor Boy, který se dočká malých úprav.

Na jaké festivaly se ještě chystáte?
Budeme hrát na Hrachovce, kam se já osobně hodně těším, pak v Rakousku a na Vostrově koncem prázdnin - což je vždycky takovej závěrečnej mejdan.

 

Právě se děje

Další zprávy