Robert Plant zahrne Colours směsí planetární euforie

ČTK Kultura ČTK, Kultura
11. 12. 2013 12:45
Robert Plant je první ohlášenou hvězdou Colours of Ostrava.
Robert Plant
Robert Plant

Praha / OstravaRobert Plant, nezaměnitelný hlas skupiny Led Zeppelin, nositel Řádu britského impéria a několika Grammy, je první ohlášenou hvězdou festivalu Colours of Ostrava, kam se vrátí po osmi letech.

Plant přijede s kapelou Sensational Space Shifters, která míchá africký trance, psychedelii a taneční rytmy. Kapelu tvoří osobnosti světové hudby - Juldeh Camara, západoafrický mistrovský hráč na jednostrunné housle riti, dvojice kytaristů Skin Tyson a Justin Adams, bristolský mistr trip hopu John Baggott vládne elektronikou a baskytarista Billy Fuller s bubeníkem Davem Smithem tvoří jednu z nejsilnějších rytmických sekcí, které kdy Planta doprovázely.

"Viděla jsem Plantův koncert letos v říjnu ve vyprodané londýnské Royal Albert Hall. Byl to velký zážitek. Do své uhrančivé směsi planetární hudby vkládá celý svůj život, lásku k africkému blues, zkušenosti, hravost, umění i nadhled," uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová. „Úchvatně vedl své publikum pouští, aby se do ní zamilovali, a pak okusili ozvěnu energie starých Led Zeppelin. Publikum nemohlo téměř dýchat, jak krásně jim bylo v té neznámé kombinaci Afriky a rock´n´rollu. Jsem hrdá na to, že ho uvidíme na Colours, čeká ho publikum, které mu porozumí," dodala.

Robert Plant and the Sensational Space Shifters | 'Spoonful' | Live 2013
Robert Plant and the Sensational Space Shifters | 'Spoonful' | Live 2013 | Video: YouTube.com

Dalšími nově potvrzenými účinkujícími na Colours of Ostrava jsou americká zpěvačka a básnířka nigerijského původu Iyeoka a tajemná psychedelická formace Goat ze švédské vesnice Korpolombolo. Jako první již byl potvrzen americký písničkář John Grant.

Festival Colours of Ostrava 2014 se uskuteční od 17. do 20. července v Dolních Vítkovicích v Ostravě. Návštěvníci se mohou opět těšit na čtyři dny plné koncertů předních zahraničních i domácích kapel, divadel, workshopů, diskusí, filmů a dalších aktivit na mnoha otevřených i krytých scénách.

Čtyřdenní vstupenky v první vlně jsou již k dostání výhradně přes e-shop Colours of Ostrava za 1390 korun ve formě e-ticketu a za 1410 korun ve fyzické podobě. Uvedená cena je limitována na prvních šest tisíc kusů nebo do 31. prosince 2013. Zároveň si zájemci mohou koupit i místo ve stanovém městečku, parkování či místo pro karavan.

 

Právě se děje

Další zprávy