Richard Müller jede na turné s Adélou Banášovou. On bude zpívat, ona se bude ptát

Hana Slívová Hana Slívová
1. 9. 2017 6:00
V pěti českých a moravských městech se na podzim představí dvojice Richard Müller - Adéla Banášová. Jejich turné, pojmenované Ona a On, bude kombinovat Müllerovy písničky a rozhovor, který se zpěvákem povede moderátorka Banášová.
Adéla Banášová a Richard Müller.
Adéla Banášová a Richard Müller. | Foto: Lukáš Kimlička

Richard Müller, který 6. září oslaví 56. narozeniny, se chystá na netradiční sérii koncertů.

V rámci turné Ona a On na pódiích zahraje své starší hity i písně z posledního alba 55. Koncert ale bude prokládaný rozhovorem, který s Müllerem povede slovenská moderátorka Adéla Banášová. 

Ona a On Tour 2017

20. 11. Ostrava - Dům kultury
21. 11. Brno - Klub Radost
27. 11. Praha - Divadlo Hybernia
28. 11. Hradec Králové - Dům kultury
29. 11. Liberec - Dům kultury

"Budeme si povídat o všem možném. O životě, o hudbě, o zážitcích. Cílem tohoto turné je, aby lidé z koncertu odcházeli nejen hudebně, ale i o poznání bohatší. Adéla je moje múza. Je nevyzpytatelná a těším se, co na mě vytáhne," říká Richard Müller. Dodává s tím, že mezi písněmi nebude chybět ani pocta Adele v podobě skladby Adieu Adele.

Banášová říká, že na turné s Müllerem kývla proto, že jej má ráda jako osobu i jako hudebníka.

"Kdybych tuto nabídku dostala od člověka, jehož hudbu neposlouchám, asi bych ji nepřijala. Zároveň ale nevím, co od toho očekávat, protože v našem společném zájmu je, aby byl každý večer unikátní a aby se rozhovory neopakovaly."

Dvojice nevylučuje možnost, že si na koncertech společně zazpívá. "Zatím to není primárně v plánu, ale vím, že Adéla zpívá výborně, tak uvidíme," říká Müller. 

Richard Müller se v biografickém dokumentu Mira Rema Nepoznaný ukáže také na obrazovkách České televize. Film, jejž do dnešní doby promítala kina, je zařazený do programu 5. 9. ve 21.00, 6. 9. v 15.35 a 8. 9. v 00.30.

 

Právě se děje

Další zprávy