Režisér Kim Ki-duk čelí obvinění z obtěžování. Dal mi facku a nutil mě do nahých scén, tvrdí herečka

AFP, Kultura
3. 8. 2017 11:41
Herečka, která v roce 2013 pracovala s jihokorejským režisérem Kim Ki-dukem na thrilleru Moebius, nyní přišla s obviněním, že ji režisér udeřil do obličeje a při natáčení intimních scén ji nutil jít nad rámec scénáře. Mediální zástupce Kim Ki-duka přiznal facku, sexuální obtěžování ale odmítl. Případem se zabývá soud v korejském Soulu.
Režisér Kim Ki-duk.
Režisér Kim Ki-duk. | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Úspěšný jihokorejský režisér Kim Ki-duk čelí podle agentury AFP obvinění z obtěžování. Nejmenovaná jedenačtyřicetiletá herečka, která s ním natáčela v roce 2013 sexuálně laděný thriller Moebius, tvrdí, že ji režisér při natáčení vlepil tři pohlavky a nutil ji, aby při natáčení intimních scén dělala i to, co nebylo ve scénáři.

Herečka po incidentu z natáčení filmu odstoupila. S obviněním vyšla až nyní prý proto, že měla strach o svou kariéru. Její výpovědí se zabývá soud v korejském hlavním městě Soulu.

Za herečku se podle webu Koreatimes postavil i štáb. Potvrdil, že režisér herečku třikrát uhodil. Zároveň po ní údajně požadoval, aby svého hereckého kolegu při natáčení osahávala.

Režisér Kim Ki-duk se k obvinění vyjádřil přes svého zástupce. Ten přiznal, že režisér herečku uhodil. "Chtěl ji naučit, jak se chovat v násilné scéně," vzkázal. Sexuální obtěžování ale odmítl.

Film Moebius se původně v Koreji neměl kvůli nemravným scénám promítat. Nakonec však došlo ke kompromisu a filmař části s incestem ze snímku odstranil. Thriller se pak zúčastnil mimo soutěž 70. ročníku benátského festivalu.

Šestapadesátiletý filmový samouk Kim Ki-duk je známý svým osobitým způsobem natáčení, v němž bývá hodně prostoru pro násilí. Mezi jeho nejznámější snímky patří Ostrov (2000), Jaro, léto, podzim, zima… a jaro (2003) nebo 3-iron (2004). Před dvěma lety představil v Karlových Varech film Stop.

MOEBIUS. Snímek Möbius korejského režiséra KIm Ki-Duka líčí zničení rodiny incestními sexuálními touhami. V Jižní Koreji kultovní filmař narazil na cenzuru a musel z filmu vystřihat scény incestu. I tak zůstalo hodně temné drama antických rozměrů, beze slov, plné nejčernějšího humoru i násilí. Po Pietě zachází Kim Ki-Duk ve filmových emocích ještě hlouběji.
 

Právě se děje

Další zprávy