Rekonstrukce hotelu Thermal začne až příští rok. Karlovarský festival ale neohrozí

ČTK ČTK
28. 7. 2017 15:16
Rekonstrukce karlovarského hotelu Thermal, který během filmového festivalu slouží jako přirozené centrum akce a je v něm také několik klíčových kinosálů, začne až příští rok. Vyjde zhruba na 400 až 450 milionů korun. V této částce ale nejsou zahrnuté náklady na rekonstrukci a revitalizaci bazénového komplexu. Oprava hotelu průběh 53. ročníku festivalu neovlivní.
Karlovarský hotel Thermal.
Karlovarský hotel Thermal. | Foto: ČTK

Rekonstrukce hotelu Thermal v Karlových Varech začne zřejmě až na počátku příštího roku. V současné době pokračují přípravy prováděcích projektů a začalo výběrové řízení na dodavatele rekonstrukce technologií. 

Rekonstrukce lázeňského hotelu, který je hostitelem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, měla začít původně hned po skončení akce.

Rekonstrukce by měla vyjít zhruba na 400 až 450 milionů korun. V této částce ale nejsou zahrnuty náklady na rekonstrukci a revitalizaci bazénového komplexu.

Kromě celkové rekonstrukce, jež se bude dělat za plného provozu a nemá ovlivnit příští ročník filmového festivalu, hotel nyní řeší i škody, které před týdnem způsobil požár balneoprovozu v podzemních podlažích hotelového komplexu.

Současný odhad škod je zhruba 15 milionů korun. V prvním suterénu se provoz obnoví 7. srpna, v druhém suterénu budou opravy trvat šest až osm týdnů.

Hotel v loňském roce hospodařil se ztrátou 1,64 milionu korun, čistý obrat měl 174,1 milionu korun. Na ztrátě se ale podílel odpis pohledávky ve výši 3,3 milionu korun za neodvedené parkovné z let 2011 až 2013, kvůli kterému hotel podal trestní oznámení.

V roce 2015 měl Thermal zisk 3,25 milionu korun, letos předpokládá zisk okolo 2 milionů korun. 

 

Právě se děje

Další zprávy