Recykliteratura oživuje staré fotky. Dává jim nový příběh

Recykliteratura oživuje staré fotky. Dává jim nový příběh
Recykliteratura je o hledání souvislostí, kontrastů a absurdit. Vznikají tak obrázky, které čtenáře, nebo diváka nutí domýšlet, co jim předcházelo a co po nich bude následovat.
Umění na pomezí surrealismu i dadaismu. Recykliteratura dává skrze slova možnost pokračovat v příběhu. Někdy trochu netradičně, s humorem, anekdotou. Jde o zvláštní směr, který balancuje na hranici literatury, komiksu, filmu a výtvarného umění.
Výběr obrázků, její skladbu, grafickou vizualizaci zpracoval grafik Jan Šiller. Na knize dále pracovali editoři Vojtěch Mašek a Karolína Voňková.
Samotný proces byl pak podle jedné z editorek Karolíny Voňkové zajímavý. Výběr obrázků, jejich skladba, grafické zpracování je pak od grafika Jana Šillera. Jejich hlavní snahou bylo vytvořit kompaktní celek na principu asociativní montáže. Aby si čtenář vychutnal jednotlivé obrázky a texty a zároveň měl pocit celistvého, i když iracionálního děje.
Foto: Recykliteratura
David Kohout
26. 7. 2015 9:05
Recykliteratura je kniha, která spojuje slova a obrazy v nový celek. Dává tak vzniknout novým, silným příběhům, někdy trochu netradičním, přesto svou nápaditostí nadčasovým.
 

Právě se děje

Další zprávy