Skupina Rammstein se po pěti letech vrátí do Prahy. V květnu vystoupí v Eden Aréně

ČTK ČTK
22. 11. 2016 18:49
Po podzimních koncertech v letech 2009 a 2011 se opět německá rocková skupina Rammstein vrátí do Prahy. Lístky na koncert ve vršovické Eden Aréně, kde pod širým nebem vystoupí 28. května, budou v předprodeji od tohoto pátku. Jejich cena se bude pohybovat od 1490 do 2250 korun.
Rammstein
Rammstein | Foto: Aktuálně.cz

Praha – Kapela Rammstein, jedna z nejznámějších německých rockových formací, zahraje 28. května příštího roku v Praze. Do české metropole se šestičlenná skupina vrátí pět a půl roku od svého posledního vystoupení. Tentokrát se představí na koncertě pod širým nebem ve vršovické Eden Aréně. V úterý o tom informovala pořadatelská agentura Live Nation. Lístky budou v předprodeji od tohoto pátku, jejich cena se bude pohybovat od 1490 do 2250 korun.

Kapela není v Praze žádným nováčkem; hrála zde již počátkem 90. let, kdy si o světové proslulosti ještě mohla nechat zdát. Naposledy hráli "ramštajni" v Praze v listopadu 2011, kdy se svou hlučnou a ohnivou show vyprodali libeňskou O2 arenu. Na stejném místě kapela hrála i na podzim 2009.

Rammstein založili v roce 1994 hudebníci pocházející z východní části Německa. Svými kontroverzními skladbami i prezentací si skupina vydobyla světovou popularitu. Členy kapely jsou Till Lindemann, Christian Lorenz, Christopher "Doom" Schneider, Richard Kruspe, Paul Landers a Oliver Riedel.

Název kapely připomíná město Ramstein, kde se koncem 80. let během letecké přehlídky stala tragická nehoda, při níž zahynuly desítky lidí. Tvrdá hudba ve spojení s německými texty u posluchačů často vyvolává mrazení v zádech.

Poté, co slavný americký režisér David Lynch zařadil skladby Rammstein na soundtrack ke svému filmu Lost Highway, začala kapela slavit úspěch také v USA.

Debutové album Herzeleid vydali Rammstein v roce 1995, desku Sehnsucht o dva roky později. Třetí album Mutter vyšlo skupině v roce 2001; následovaly nahrávky Reise, Reise a Rosenrot a DVD Völkerball. Zatím poslední řadové album Liebe ist für alle da vyšlo v roce 2009.

 

Právě se děje

Další zprávy