Radůza se po půl roce vrací ke koncertování a vydává radostné "vánoční" album

Kultura Kultura
16. 9. 2017 11:00
Zpěvačka a skladatelka Radůza se po půlroční pauze, zaviněné zdravotními i osobními potížemi, vrací 18. září na pódia. O čtyři dny později vydá své první vánoční album, které pojmenovala Studna v poušti. Obsahuje autorské písničky, jež navazují na tradici českých a světových adventních písní a koled.
Radůza
Radůza | Foto: Martin Homola

Písničkářka Radůza se koncertem 18. září na pražské Dobešce vrací po půlroční pauze na velká pódia. Zároveň vydává vánoční album s písněmi, které se týkají svátků, rodiny a vztahů.

"Po zatěžkaném protiválečném CD Marathon jsem si chtěla udělat radost a napsala jsem desku o věcech, jež mě těší. Nakonec jsme to celé natočili se smyčci a sborem, neb to chtělo něco onačejšího, protože z toho vylezlo vánoční album," říká Radůza.

"Ty písničky nejsou jen o Vánocích, ale i o vztazích mezi rodiči a dětmi, mezi partnery a tak všeobecně mezi lidmi. A jelikož smutného se na nás sype ze všech stran dost a dost, psala jsem jen o tom hezkém, protože věřím, že ať je sebehůř, jednou se karta musí obrátit," dodala.

Obvyklé nástrojové obsazení (kytara, klavír, akordeon, bicí) zpěvačka rozšířila o smyčcový orchestr, hoboj, vokální dětský a smíšený sbor i cimbál. Aranžmá svěřila Janě Vöröšové, s níž spolupracovala na soundtracku k filmu Tenkrát v ráji, a hráči na strunné nástroje Josefu Štěpánkovi.

 

Právě se děje

Další zprávy