Praha rozdělila dotace na kulturu

čtk
24. 11. 2005 17:42
Praha - Pražský magistrát podpoří kulturní zařízení více než šesti miliony korun.

Peníze dostanou divadla a klub Rock Café. Rozhodli o tom dnes zastupitelé. Všichni žadatelé o dar už dostali od města granty, ale nestačí jim.

"Částky nejsou enormní, nechápu je jako vánoční dárky. Některé subjekty by nebyly schopny plnit svůj plán představení," řekl radní Bohumil Černý (ODS).

Nejvyšší částky, přesahující milion korun, získají Divadlo na Fidlovačce a Divadlo Bez zábradlí. Divadelnímu spolku Kašpar a společnosti Nový Horizont na provoz klubu Rock Café zastupitelé přidělili po 900.000 korun.

Dar 700.000 korun získá Sdružení Divadla u Anděla na činnost Divadla Na Prádle. Dotaci o 100.000 nižší obdrží Divadlo Na Jezerce. Dalších 350.000 korun míří do Branického divadla. Po 300.000 korun dostane Divadlo Ponec a Divadlo Alfred ve dvoře.

Někteří zastupitelé za Evropské demokraty poukazovali na to, že rozdělování peněz formou darů není systémové a mělo být vyhlášeno grantové řízení. Vedení města naopak uvádělo, že je nachystán nový systém přidělování grantů, bývalá komise pro jejich posuzování byla zrušena.

 

Právě se děje

Další zprávy