Pouť ve Velkých Karlovicích láká lidi z celého okresu

Pouť ve Velkých Karlovicích láká lidi z celého okresu
Unikátní celodřevěný kostel ve Velkých Karlovicích o pouti přilákal spoustu návštěvníků. Pro veřejnost je otevřený i ve všední dny po celou dobu prázdnin. Nabízí také komentované prohlídky s průvodcem.
Současně s poutí proběhl i dvacátý ročník setkání řezbářů. "Valaško je můj rodný kraj a navíc mám příležitost setkat se tady s kamarády, se kterými se jinak přes rok nevídám," řekl k setkání účinkující řezbář Kamil Kopřiva z Valašských Klobouků. Na svém stanovišti přímo ukazuje řezbářskou práci a nabízí například tradiční staré valašské salašnické misky a solničky (na obrázku).
Řezbářské dny i řemeslný jarmark zajišťovalo Informační centrum Velkých Karlovic. Stánky s lidovou tvorbou jsou na pouti nejoblíbenější.
Pojízdný stánek tvořený kolem a vozíkem nabízel domácí ovocné sirupy a limonády z nich. "Prodáváme i bezové víno a například levandulový nebo lipový sirup z naší tvorby. Pak také originální bio sirupy od známých z Bílých Karpat," řekla usměvavá prodávající Ludmila Heriánová.
Foto: Barbora Valešová
7. 8. 2013 13:46

Velké Karlovice - Pouť ve Velkých Karlovicích o víkendu doplnil lidový jarmark a celorepublikové setkání uměleckých řezbářů. Jádro poutě každým rokem tvoří kulturní program soustředěný u místního muzea. Vystupuje zde několik folklórních hudebních skupin a návštěvníci mohou vybírat z regionální nabídky nejrůznějších potravin, keramiky a dalších výrobků, které nabízí prodejci ve stáncích na jarmarku. Zároveň mohou obdivovat přes dvacet uměleckých řezbářů přímo při práci. Na pouti nechybí ani zábavní atrakce a kolotoče.

 

Právě se děje

Další zprávy