Avatar se o rok zpozdí, ale bude dokonalý, tvrdí Cameron

Kultura Kultura
20. 1. 2015 8:22
Režisér James Cameron se rozhodl premiéru očekávaného pokračování posunout. Chce více propracovat příběh a vizuální stránku.
Avatar.
Avatar. | Foto: Bontonfilm

Praha – Pokračování blockbusteru Avatar mělo dorazit do kin v prosinci 2016, ale režisér James Cameron se rozhodlo premiéru odložit o rok.

Cameron pracuje na třech nových dílech zároveň a zdrželo ho psaní scénáře. Chce, aby příběh v třídílné sáze dobře fungoval. Řekl, že jeho cílem je dopsat scénář pro celou trilogii do konce měsíce, aby pak mohl začít natáčet.

Podívejte se trailer z prvního Avatara
Podívejte se trailer z prvního Avatara

"Nebudeme dělat jeden film, vymýšlet další a potom další," vysvětlil režisér. "Současně s tím děláme i design, takže jsme již navrhli všechna stvoření a prostředí okolo nich," dodal tvůrce.

Natáčení trilogie proběhne na Novém Zélandě, kde se také částečně natáčel první díl. Avatar (2009) je filmem s nejvyššími tržbami v historii. Celosvětově utržil téměř 2,8 miliardy dolarů a získal také tři Oscary. V hlavních rolích dobrodružné sci-fi se objevili Sam Worthington a Zoe Saldana, kteří se v chystané trilogii vrátí.

 

Právě se děje

Další zprávy