Pitt a Jolieová mají Velké srdce

Washington Post, Hej
14. 7. 2006 13:00
New York - Čerstvá matka Angelina Jolieová si zahraje manželku reportéra uneseného a zavražděného v Karáčí.
Angelina Jolieová a Brad Pitt
Angelina Jolieová a Brad Pitt | Foto: Reuters

Angelina Jolieová a Brad Pitt se blíže seznámili při natáčení filmu Pan a paní Smithovi. Nyní se tato dvojice vrací ke společné práci v příběhu Daniela Pearla, reprotéra Wall Street Journalu, který byl unesen a zavražděn v Pákistánu.

Čerstvá matka Angelina si v chystaném filmu zahraje Pearlovu ženu a bude to její první filmová role po květnovém narození dcery Shiloh Nouvel. Brad Pitt by měl chystaný snímek produkovat. Zatím se ale neví, kdo bude hrát hlavní roli Dannyho Pearla ani kdy natáčení vypukne.

Herečka Angelina Jolie (uprostřed) přijela do Pákistánu, jako velvyslankyně UNHCR.
Herečka Angelina Jolie (uprostřed) přijela do Pákistánu, jako velvyslankyně UNHCR. | Foto: Reuters

Předlohou filmu se stane kniha Mariane Pearlové Velké srdce: Statečný život a smrt mého muže Dannyho Pearla. Pearlova manželka v ní popisuje události roku 2002, kdy byl její muž unesen v pákistánském Karáčí při sběru podkladů pro článek o bojujících islamistech. O několik měsíců později byl nalezen mrtev v mělkém hrobě v okrajové části Karáčí.

"Jsem potěšena, že mne v adaptaci mé knihy bude hrát Angelina Jolieová," řekla Pearlová ve vyjádření studia Paramount Vantage. "Opravdu obdivuji její práci."

"Film se zaměří na intenzivní spolupráci lidí z celého světa při hledání Daniela," řekl Pitt časopisu People. "Doufáme, že přispěje k porozumění lidí všech vyznání," dodal s tím, že snímek bude režírovat Michael Winterbottom, který má s podobnými tématy zkušenost díky filmu Cesta na Guantánamo.

Paradoxně bude snímek "Velké srdce" koprodukovat produkční společnost Plan B, kterou Pitt stále vlastní dohromady se svou bývalou manželkou Jennifer Anistonovou, se kterou se rozešel minulý rok právě kvůli Angelině.

Pitt si naposledy zahrál v Inarrituově Babylonu, který letos tak zaujal na festivalu v Cannes. Má za sebou také práci na roli Jesseho Jamese v Zavraždění Jesseho Jamese Cowardem Robertem Fordem.

Jolieová si naposledy zahrála v režii Roberta de Nira v Dobrém pastýři a propůjčila svůj hlas dvěma animovaným postavičkám ve filmech Beowulf a Kung Fu Panda.

 

Právě se děje

Další zprávy