Píseň k novému Bondovi nazpívá Billie Eilish. Bude nejmladší interpretkou v historii

ČTK ČTK
14. 1. 2020 22:34
Populární americká popová hvězda Billie Eilish nazpívá úvodní píseň k novému filmu o agentu Jamesi Bondovi nazvanému Není čas zemřít (No Time to Die). Zpěvačka, která teprve minulý měsíc oslavila 18. narozeniny, se tak stane nejmladší interpretkou titulního songu k této slavné sérii. Informuje o tom zpravodajský web BBC.
Billie Eilish má momentálně šest nominací na Grammy.
Billie Eilish má momentálně šest nominací na Grammy. | Foto: Reuters

Billie Eilish to označuje "za velkou výzvu" a říká, že možnost podílet se na filmu považuje za bláznivou. "James Bond je nejúžasnější filmová série, která kdy existovala. Ještě pořád jsem v šoku," řekla.

Titulní písně ke dvěma posledním bondovkám, Skyfall od Adele a Writing on the Wall z filmu Spectre od Sama Smithe, získaly Oscary.

Úvodní píseň k Není čas zemřít Eilish složila se svým bratrem Finneasem O'Connellem. Jejich debutové album jménem When We All Fall Asleep, Where Do We Go? si nedávno vysloužilo šest nominací na hudební ceny Grammy. Proměnit je mohou příští neděli.

Dosavadní tvorbu Eilish režisér nové bondovky Cary Joji Fukunaga označuje za velmi dobrou.

"Je několik vyvolených, kteří jsou vybráni, aby nahráli píseň k Bondovi. Jsem velkým fanouškem Billie a Finnease," říká filmař, podle něhož talentovaní umělci přinesou divákům "svěží novou perspektivu" v písni, kterou si zapamatují i příští generace.

Snímek Není čas zemřít bude posledním, v němž Jamese Bonda ztvární jedenapadesátiletý Daniel Craig. Film začne pohledem na agenta ve výslužbě, který si užívá klidný život na Jamajce. Pohodový odpočinek však nebude mít dlouhého trvání.

Americká zpěvačka s nezaměnitelnými šeptavými vokály a výrazným stylem oblékání Billie Eilish se stala jednou ze stoupajících hvězd světové hudební scény díky písním Bad Guy a Bury A Friend.

Na hudebním festivalu v anglickém Glastonbury nakonec loni v červnu vystupovala na druhém největším pódiu, přestože původně měla koncertovat před menším publikem.

Stejně tak zpěvačka v srpnu vyprodala pražskou O2 arenu, kam byl její koncert přesunut z menšího Fora Karlín.

V minulosti songy k Bondovi nazpívali Paul McCartney, Shirley Bassey, skupina Duran Duran či Madonna.

Dosud nejmladší interpretku představovala skotská zpěvačka Sheena Eastonová, které bylo 22 let, když v roce 1981 interpretovala úvodní song k filmu Jen pro tvé oči (For Your Eyes Only). V něm Bonda hrál Roger Moore.

Rozhovor DVtv s Billie Eilish

Vždy jsem milovala být středem pozornosti a dělat divné věci, nikdy jsem nechtěla zůstat pozadu, čísla hitparád mě nezajímají, říká Billie Eilish. | Video: Emma Smetana, DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy