Pavarotti si prodlužuje odchod do důchod

čtk, kiz
4. 12. 2005 15:00
Hongkong - Slavný italský operní zpěvák Luciano Pavarotti, který letos ohlásil konec kariéry, dnes přislíbil, že uspořádá ještě jeden nebo dva rozlučkové koncerty společně se španělskými kolegy Plácidem Domingem a Josém Carerrasem.

S nimi od počátku 90. let Pavarotti vystupoval pod značkou "Tři tenoři". Domingo již v červnu prozradil, že hvězdná trojice by mohla vystoupit na blížícím se mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční příští rok v Německu.

Pavarotti, který pokračuje v ročním rozlučkovém turné po světě, dnes během návštěvy Hongkongu řekl, že se chce potom věnovat dalšímu vzdělávání, rodině a zejména tříleté dceři Alici."Mám co na práci. A hlavně mám báječnou dceru, ze které jsem nadšený," řekl operní interpret, který v říjnu oslavil 70. narozeniny.

"Každé ovoce má své období, jak říkáme v Itálii. Je nutné si uvědomit, v které chvíli kariéry je hlas v nejlepším stavu a zda je pořád kvalitní," dodal a vyrazil tím případným kritikům argumenty. Podle některých je skutečně nejvyšší čas pro operní hvězdu důstojně odejít ze světových pódií. Zřejmě naposledy ale Pavarotti zazářil letos v dubnu v Praze, kde vyprodal ve vysočanské aréně 10.000 míst k sezení. V české metropoli vystupoval podruhé, po téměř devíti letech.

Nyní ho čeká ještě série koncertů. Při nejbližších vystoupí v Hongkongu, v Šanghaji a v Pekingu.

 

Právě se děje

Další zprávy