Ohnivý pohár je po okraj plný prvenství

Reuters, kiz
21. 11. 2005 14:15
Los Angeles - S pátečním uvedením čtvrtého dílu Harryho Pottera v Severní Americe, produkce neztrácí naděje.

Posílen o hodnocení PG-13 (nepřístupno do 13 let) a výbornými kritikami bude nový díl uváděn na hranici stejných fenomenálních počtů, 85-90 miliónů dolarů, jako jeho předchůdci.

Film z dílny režiséra Čtyř svateb a jednoho pohřbu - Mikea Newella jistě převálcuje vše, co mu bude stát v cestě, včetně nevýrazného filmu Zathura od Sony Pictures a Strašpytlík z produkce Walt Disney Pictures, který si doposud liboval na vrcholu žebříčku tržeb v tomto dvoutýdenním "bez-Potterovém" období. A v tom všem se ještě pokusí o své štěstí 20th Century Fox s filmovým eposem o Johnny Cashovi Walk The Line.

Ohnivý pohár bude uveden ve více kinech (3.858) než kterýkoliv předchozí díl. Čtvrté pokračování, které víceméně sleduje přechod Harryho Pottera do dospělosti, se zároveň pyšní druhým nejdelším časem trvání (156 minut) a prvním filmovým vystoupením mnohdy zmiňovaného zlosyna Lord Voldemorta (Ralph Fiennes).

Daniel Radcliff, 16 let, se v hlavní roli v postavě Harryho potýká s tématy smrti i první lásky. Příběh se odehrává hlavně v průběhu Turnaje tří kouzelníků, soutěže čarodějnických škol. Rupert Grint a Emma Watsonová si zopakují své role v podobě Harryho kamarádů Rona a Hermiony, kteří opět nenechají svého kamaráda na holičkách. Miranda Richardson se připojí k obsazení filmu jako Rita Skeeter, všetečná reportérka, která jde Harrymu po krku.

 

Právě se děje

Další zprávy