Uma Thurmanová uvedla před plným Letním kinem oba díly Kill Billa. Ta čeština je ale těžká, podotkla

Uma Thurmanová uvádí Kill Billa.
Uma Thurmanová v Letním kině.
Foto: Lukáš Bíba
Kultura Kultura
2. 7. 2017 23:45
Ti, kteří čekali na civilní Umu Thurmanovou, se dočkali. Herečka v neděli v půl jedenácté večer před zaplněným Letním kinem uvedla oba filmy ze série Kill Bill z let 2003 a 2004. Herečka v nich pod vedením režiséra Quentina Tarantina ztvárnila bývalou členka špičkového zabijáckého komanda, která se chce pomstít bývalému šéfovi.

Do Letního kina i přes předpověď srážek a nočního ochlazení přišlo asi 2600 lidí. Uma Thurmanová dorazila na pódium letního kina o chvilku dříve, než měla, protože si myslela, že zaslechla od moderátorů své jméno. "Ta čeština je trochu těžká na pochopení," podotkla.

Jak pak řekla, původní scénář filmu Kill Bill měl asi jen 120 stran a mělo jít o jeden film. Nakonec první díl vznikl rozšířením několika původních prvních scén.

Umu Thurmanovou mohli návštěvníci letošního festivalu vidět na červeném koberci a při zahajovacím večeru festivalu, kde převzala z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu. Do Karlových Varů ji pořadatelé zvali již několikrát, její účast ale podle Bartošky vždy překazilo natáčení.

Hojně obsazovaná herečka hrála ve filmech nejrůznějších žánrů. Od nezávislých komorních snímků až po blockbustery jako Batman a Robin nebo Bídníci. S hereckým partnerem z Pulp Fiction Johnem Travoltou se znovu setkala v gangsterce Buď v klidu.

Ve studii sexuality Nymfomanka (2013-2014) se zase potkala s kontroverzním režisérem Larsem von Trierem. V současnosti točí s kolegy Robertem De Nirem a Christopherem Walkenem pod režijním vedením Tima Hilla rodinnou komedii The War with Grandpa.

 

Právě se děje

Další zprávy