Obrazem: Nové Muzeum komunismu připomene, jak vypadala dílna úderníka nebo co se dělo během výslechů

Muzeum komunismu.
Takto to vypadá v novém Muzeu komunismu.
Foto: Muzeum komunismu
Kultura Kultura
21. 8. 2017 12:19
Přesně 49 let od vpádu okupačních vojsk do Československa se otevírá nová stálá expozice Muzea komunismu. Na ploše 1500 m2 návštěvníkům atraktivní formou připomene, jak vypadal každodenní život mezi lety 1948-1989.

Nové pražské Muzeum komunismu připomene na ploše 1500 m2 život v Československu v letech 1948 až 1989 s důrazem na tehdejší politiku, sport, ekonomiku, vzdělání, výtvarný socialistický realismus, mediální propagandu, cenzuru a soudní instituce.

Atmosféře doby dodávají na autenticitě krátká videa či plakáty. Součástí muzea je i instalace, díky níž lze projít ukázky dobové dílny úderníka, školní třídu, dětský pokoj či místnost, kde se odehrávaly výslechy.

Každodenní život za socialismu je popsaný na 62 panelech, rozdělených do okruhů. Text doprovází množství originálních fotografií z archivu ČTK, Archivu bezpečnostních složek, Svazu PTP (pomocných technických praporů) a z archivů předních českých fotografů.

Muzeum se nachází nedaleko náměstí Republiky v ulici V Celnici a navazuje na expozici, která byla od roku 2001 v ulici Na Příkopě.

 

Právě se děje

Další zprávy