Obrazem: Od princezny po okouzlující Maude. Nejslavnější role Květy Fialové

Květa Fialová jako princezna Florindella v pohádce Princezna se zlatou hvězdou.
Květa Fialová v jedné ze svých nejslavnějších rolí Tornado Lou ve filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera Oldřicha Lipského z roku 1964. Hlas jí při zpěvu propůjčila Yvetta Simonová.
Květa Fialová při prezentaci filmu Limonádový Joe na španělském filmovém festivalu v San Sebastianu v roce 1964, kde získal Stříbrnou mušli, což je zvláštní cena poroty.
Květa Fialová hrála spolu s Oldřichem Novým, Jaroslavem Marvanem či Waldemarem Matuškou v parodii na levné paperbackové romány Fantom Morrisvillu. Film natočil v roce 1966 Bořivoj Zeman.
Krimikomedie Jiřího Sequense staršího Partie krásného dragouna. Květa Fialová tu zářila po boku Jiřího Abrháma. Psal se rok 1970.
Foto: Československý státní film
Kultura Kultura
26. 9. 2017 11:10
Herečka Květa Fialová (1929-2017) si ve filmu poprvé zahrála v roce 1949 v politické agitce Veliká příležitost. V té době studovala na brněnské JAMU. Po škole šla z filmu do filmu, objevila se ve více než dvou stovkách snímků. Kromě toho působila v divadle - začínala v Českém Těšíně, nejdéle vydržela v Divadle ABC, později v Městských divadlech pražských. Před kamerou se naposledy objevila v roce 2014 v dokumentech o Lubomírovi Lipském a Stelle Zázvorkové. Tady je průlet jejími zajímavými rolemi.
 

Právě se děje

Další zprávy