Nova: Film Radka Johna nefinancujeme

ČTK
17. 2. 2006 18:00
Praha - TV Nova popřela, že se podílí na komedii Prachy dělaj člověka, kterou má debutující režisér Jan Kulhavý točit podle scénáře Radka Johna.  

Producent Jan Nejedlý ze společnosti Česká Produkce ale tvrdí, že účast Novy byla jednou z podmínek, proč do projektu vstupoval. "V případě, že Nova odstoupí s definitivní platností od komedie Prachy dělaj člověka, musí od ní odstoupit i Česká Produkce," píše Nejedlý v prohlášení.
 
Informaci, že film vznikne ve společnosti Jana Nejedlého v koprodukci s Novou, poskytla ve čtvrtek mluvčí filmového projektu Helena Hejčová.

Ředitel sekce akvizice Novy Petr Chajda v pátek uvedl, že televize s tvůrci komedie sice jednala, ale nedohodli se. Nova se proto ohradila proti používání svého jména v souvislosti se snímkem.
 
Podle Nejedlého účast televize předem projednal režisér Kulhavý. "Neznám důvody tohoto kroku ze strany TV Nova," dodal Nejedlý.

Radek John se ve scénáři Prachy dělaj člověka inspiroval největšími loupežemi v Česku uplynulých let. Natáčení černé kriminální komedie s rozpočtem 29 milionů korun mělo začít 14. března na Srí Lance. Do hlavních rolí režisér vybral Tomáše Hanáka, Michala Suchánka či Ondřeje Vetchého

Kulhavý se věnoval produkci, v roce 1994 získal tříletý kontrakt na sérii 18 dokumentárních filmů v Indii. V letech 1997 až 1998 vytvářel televizní pořady na zakázku pro komerční televize.

 

Právě se děje

Další zprávy