Nominace na Zlaté globy už dnes

ČTK, Hej
13. 12. 2005 13:00
Los Angeles - Dnes budou oznámeny nominace 63. ročníku prestižních cen Zlatý globus.

Filmy nominované na ceny Zlatý globus se zpravidla setkávají s úspěchem i na oscarovém ceremoniálu a nominace na Zlatý globus je tak vnímána jako signál budoucího úspěchu daných filmových děl. Zatím je známý jen jediný vítěz Zlatého globu herec Antony Hopkins dostane cenu Cecila B. DeMilla za celoživotní dílo.

Zlaté globy uděluje sdružení zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu a jsou předávány nejen v kategorii filmové, ale i televizní tvorby. Letošní nominační ceremonii bude moderovat bitská herečka Kate Beckinsale spolu s Markem Wahlbergem a Stevem Carellem. Ceremoniál předávání Zlatých globů pak bude následovat 16. ledna.

Česko má mezi filmy doporučené k nominacím svého zástupce, film Bohdana Slámy Štěstí, který je navržen za Českou republiku i na Oscara za nejlepší zahraniční film. Film má zatím velmi dobrý mezinárodní ohlas. Získal hlavní cenu na festivalech v Montrealu a v San Sebastianu, cenu FIPRESCI na festivalu v Chotěbuzi, dvě ocenění vyhrál i na festivalu v Bratislavě.

O dalším dění vás budeme na Aktuálně informovat.

 

Právě se děje

Další zprávy