Nejkontroverznější film? Umučení Krista

BBC
11. 6. 2006 17:00
Los Angeles - Podle časopisu Entertainment Weekly největší rozpory a diskuse ze všech snímků světa vyvolává náboženský film Mela Gibsona.

Gibson zobrazuje posledních dvanáct hodin života Ježíše Krista. Kvůli filmu se rozhořela kulturní válka, která v historii Hollywoodu nemá obdoby. Film diváky šokoval po celém světě kvůli naturalistickému zobrazení násilí, mnozí v něm objevili antisemitské prvky.

Druhým nejkontroverznějším snímkem je Mechanický pomeranč z roku 1971. Režisér Stanley Kubrick v něm vypráví o mladistvém gaunerovi (hraje ho Malcom McDowell), který je po spáchání násilných trestných činů léčen proti touze po agresivitě.

Mezi pětadvaceti filmy, které mezi diváky vyvolaly zostřené reakce, má hned dvě díla režisér Oliver Stone - JFK se umístil na pátém místě, Takoví normální zabijáci jen o tři příčky dál.

Šifra mistra Leonarda
Šifra mistra Leonarda | Foto: Falcon

Do výsledku ale zasáhly i novinky jako například Šifra mistra Leonarda, které patří třinácté místo.

Přílohu k filmu Šifra mistra Leonarda čtěte ZDE

Na šestnáctce je horká novinka kin, Let číslo 93, který v reálném čase ukazuje posádku a cestující letadla uneseného 11. září 2001.

Podívejte se na trailer filmu Let číslo 93 ZDE

Další v pořadí jsou Fahrenheit 9/11, pornosnímek Hluboké hrdlo, Scorseseho Poslední pokušení Krista nebo Základní instinkt se Sharon Stoneovou.  

 

Právě se děje

Další zprávy