Nazpívá "král popu" papežovy modlitby?

Reuters, Hej
7. 2. 2006 12:30
Řím - Michael Jackson hodlá nazpívat několik modliteb napsaných Janem Pavlem II.

Otec Giuseppe Moscati z hudebního vydavatelství Musicali Terzo Millennio, které se specializuje na chrámovou hudbu a organizuje hudební akce Vatikánu, řekl, že jeho společnost má práva na 24 modliteb papeže Jana Pavla II. a ráda by dala dohromady skupinu světových umělců, která by je převedla do hudební podoby.

"Už nás kontaktovali lidé blízcí Michaelu Jacksonovi a vyjádřili zájem o tuto akci. Přemýšlíme o tom," řekl Moscati a současně odmítl kontroverze, které Jacksona obklopují po jeho nedávné soudní aféře, kdy byl viněn ze sexuálního obtěžování dětí.

"Byl zproštěn všech obvinění," řekl Moscati a dodal: "Jako celebrita je možná trochu vzdálený od učení, které obsahují papežovy modlitby. Ale mohl by nám pomoci sestavit tu skupinu zpěváků, která by splňovala naše požadavky."

Jan Pavel II.
Jan Pavel II. | Foto: Max Rossi

Tiskový mluvčí Vatikánu Ciro Benedettini řekl, že Vatikán do těchto aktivit není zapojen. Katolickou církví otřásají podobné skandály jako kariérou Michaela Jacksona. V roce 2002 začaly v Bostonu skandály kolem sexuálního obtěžování dětí a mladistvých katolickými kněžími.

Michael Jackson žije po své soudní aféře v Bahrajnu. Jan Pavel II. zemřel loni v dubnu, jeho následníkem ve funkci je papež Benedikt XVI.

 

Právě se děje

Další zprávy