Narnie porazila Jacksonova opičáka

ČTK, RiK
3. 1. 2006 9:00
Los Angeles - Další kolo souboje o americké filmové diváky vyhrál o posledním víkendu roku snímek Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, který těsně porazil King Konga.
Aslan - panovník Narnie
Aslan - panovník Narnie | Foto: Falcon

O předcházejícím, vánočním víkendu naopak zvítězil stejně těsně příběh o gigantickém opičákovi.

Letopisy Narnie utržily 32,8 milionu dolarů, zatímco King Kong 31,6 milionu. O týden před tím naopak King Kong předstihl adaptaci románu C. S. Lewise o 1,6 milionu dolarů.

Od uvedení do kin diváci v Severní Americe za Letopisy Narnie zaplatili 224,8 milionu dolarů a za King Konga 174,3 milionu.

Na třetí příčku se dostal remake komedie Finty Dicka a Jane s Jimem Carreym a Téou Leoniovou (21 milionů dolarů). Následuje pokračování rodinné komedie Dvanáct do tuctu 2 se Stevem Martinem (19,3 milionu) a komedie Co je šeptem... s Jennifer Anistonovou (11,6) milionu.

Na devátém místě stále drží Harry Potter a Ohnivý pohár s 7,5 milionu dolarů, který za sedm týdnů v USA a Kanadě utržil již 277 milionů. První desítku uzavírá kontroverzní snímek Stevena Spielberga Mnichov s tržbami 6,1 milionu dolarů. Do plné distribuce však bude po celých USA uveden až 6. ledna.

Letopisy Narnie mají v českých kinech premiéru tento čtvrtek. Na Aktuálně pro vás chystáme profil autora a C. S. Lewise a recenzi filmu.

 

Právě se děje

Další zprávy