Na webu byl falešný song Britney Spears

mor
20. 1. 2007 13:00
New York - Věrní fanoušci chtěli své ikoně udělat radost. Skladba Fed-Up, kterou místo ní nahráli, ale způsobila skandál.
Foto: Aktuálně.cz

Britney Spears, jedna z nejsledovanějších celebrit světového showbyznysu, je ve studiu a připravuje nové album, které má vyjít ještě letos a o němž říká: Pozor, to bude můj velký návrat! Bylo tedy jen logické, že skladba Fed-Up, která se objevila na internetu, je první pozdrav z nové desky.

Znělo to jako Britney, vypadalo to jako Britney, jenže Britney to nakonec nebyla. Kolážovitý videoklip se skladbou se objevil poprvé ve středu na populární stránce YouTube, která zdarma nabízí ukládání i přehrávání videosouborů. Během prvních čtyřiadvaceti hodin klip vidělo půl milionu fanoušků.

Skladbu pak s nadšením začala hrát i některá rádia. Dokud se neozvalo vydavatelství Jive Records, pod nějž zpěvačka spadá, nikdo ani netušil, že všechno je jinak. "To není její zpěv a není to píseň z připravovaného alba," prohlásila rezolutně Ginna Orr z  vydavatelství.

Videoklip ke skladbě Fed-Up musel z YouTube rychle pryč. Po něm zůstalo jen úvodní okno a tento nápis.
Videoklip ke skladbě Fed-Up musel z YouTube rychle pryč. Po něm zůstalo jen úvodní okno a tento nápis. | Foto: youtube.com

Nakonec vyšlo najevo, že píseň před měsícem během dvou dní napsali Adam a Jesse Blocktonovi; o vokál se postarala Amy Miles, která tu zpívá: "Think that you can walk all over me / And you think that I'll just let you be / Now we're going to do things differently / Cause now I see, now it's clear to me / So out of my house."

Tvůrci si mohou gratulovat: styl, zpěv i text, všechno vypadalo autenticky. Obsah a titul písně  Fed-Up je jazykovou hříčkou a narážkou na rozchod Britney Spearsové s Kevinem Federlinem.

"Je o jejím rozchodu. Doufali jsme, že si jí Britney všimne. Každý si myslel, že je její, ale není. Měl to pro ni být dárek," potvrzuje Adam Blockton.

Foto: Aktuálně.cz

Skladbu ovšem museli z YouTube odstranit ihned, co všechno vyšlo na povrch. Týmem obklopená Britney ani její management neměli radost z toho, co dokázali tři lidé, moderní technologie a internet - dobrý vtip i vystižení ducha doby v jednom.

Ještě než píseň zmizela, jeden fanoušek napsal: "Je docela možné, že tohle NENÍ track od Britney. Zpěv je upravený tak, aby zněl jako její. Mohl to nazpívat stejně muž jako žena. Ale ať je to jak chce, líbí se mi."

 

Právě se děje

Další zprávy