Na Jatkách si budou zahrávat s ohněm. Skandinávský měsíc nového cirkusu přivítá i Cirkus Cirkör

Hana Slívová Hana Slívová
10. 9. 2017 20:00
Divadlo Jatka78 si na říjen nachystalo tři novocirkusová představení ze severu. Vrcholem skandinávského měsíce bude česká premiéra nejnovějšího projektu slavného souboru Cirkus Cirkör.
Fotografie z představení Cirku Cirkör, které se bude hrát i v Praze.
Fotografie z představení Cirku Cirkör, které se bude hrát i v Praze. | Foto: Jatka 78

Pražská Jatka78, domovská scéna nejslavějšího tuzemského novocirkusového souboru Cirku La Putyka, si na říjen připravilo sadu představení souborů ze severu.

Skandinávský měsíc zahájí 3. a 4. října finský Clunker Circus. Duo Jori a Rasmus zve na výpravu, kde se přímo před očima publika proměňuje scéna i perspektiva a předměty mizí a znovu se objevují. Režie projektu pojmenovaného L’Avventura se ujal Maksim Komaro, který je českému publiku známý jako režisér inscenací La Putyky Batacchio a Slapstick Sonata.

Burnt Out Punks jsou tvrdí cirkusáci ze Švédska, kteří si hrají s ohněm. Na Jatkách se poprvé přesouvají do prostor zastřešeného divadla a pražští diváci budou mít možnost jako zcela první vidět show plnou triků, iluzí a efektů. Světová premiéra inscenace Smoke Screens proběhne 19. října, následovat budou čtyři reprízy.

Trojlístek premiér uzavře jeden z největších novocirkusových souborů v Evropě Cirkus Cirkör, který svůj nejnovější projekt Under, bojující s gravitací, představí pražskému publiku dvakrát.

 

Právě se děje

Další zprávy