Pražské jaro hlásí: Zahajovací koncert je vyprodaný, na všechna ostatní vystoupení lístky ještě jsou

Kultura Kultura
14. 12. 2017 11:35
Zahajovací koncert festivalu Pražské jaro 2018 - Má vlast v podání České filharmonie s dirigentem Tomášem Netopilem - se sice vyprodal během deseti minut, na dalších 49 koncertů však ještě lístky jsou. Podle tiskového mluvčího Pavla Trojana se volné kapacity pohybují od desítek do stovek na každý koncert, včetně pocty Leonardu Bernsteinovi a vystoupení souborů staré hudby Monteverdi Choir a English Baroque Soloists. Hlavní dramaturgickou linkou festivalu bude připomínka 100. výročí založení Československa, závěrečný koncert 3. 6. bude patřit Slovenské filharmonii s novým šéfdirigentem Jamesem Juddem. Festival nabídne celkem 50 koncertů, rezidenčním umělcem bude houslista Julian Rachlin.
Leonard Bernstein (1918-1990) v Praze. Zde řídil v rámci Pražského jara orchestr České filharmonie ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Příští rok si festival Bernsteina připomene.
Leonard Bernstein (1918-1990) v Praze. Zde řídil v rámci Pražského jara orchestr České filharmonie ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Příští rok si festival Bernsteina připomene. | Foto: ČTK
 

Právě se děje

Další zprávy