Ministr kultury pojede do Ruska

čtk, kiz
29. 11. 2005 0:00
Praha - Ministr kultury Vítězslav Jandák pojede počátkem prosince na pracovní návštěvu do Ruska.

Se svým ruským protějškem by měl podepsat smlouvu o spolupráci při přípravě Ruské kulturní sezony 2006 a zúčastní se charitativní akce v Českém centru v Moskvě.

Výtěžek benefice má být věnován ruské organizaci Adra pro oběti beslanské tragédie. Cesta do Ruska bude třetí cestou do zahraničí, kterou Jandák vykoná ve funkci ministra kultury. První byla v září na Slovensko, druhá v říjnu do Německa.

Ministr, který je údajně známý tím, že nepoužívá leteckou dopravu, odjede do Ruska vlakem 3. prosince a vrátí se 8. prosince. Nejdříve se setká s vedoucím Federální agentury pro kulturu a kinematografii Michailem Švydkojem, bývalým ministrem kultury, a potom ho čeká schůzka se současným ministrem kultury Alexandrem Sokolovem, která by měla být završena podpisem společného prohlášení o Ruské kulturní sezoně 2006.

Po podepsání memoranda navštíví český ministr společně se svojí chotí komplex Podvorje, Izmajlovo a odpoledne zakončí prohlídkou Arbatu, uvedla pracovnice tiskového oddělení ministerstva kultury Simona Hradilová. Týž den večer čeká ministra charitativní aukce Cesta mráčkového dráčka v moskevském Českém centru. Akce je pořádána ve spolupráci s nadací Partnerství a její výtěžek bude věnován ruské charitativní organizaci Adra pro oběti beslanské tragédie.

 

Právě se děje

Další zprávy