Michael Keaton bude smažit burgery jako zakladatel "mekáče"

Kultura Kultura
17. 1. 2015 14:07
Americký herec, který se proslavil rolí Batmana a září ve filmu Birdman, vyjednává o nové roli, a to v dramatu o zakladateli řetězce McDonald's.
Michael Keaton.
Michael Keaton. | Foto: Reuters

Praha - Michael Keaton zažívá v poslední době zásadní restart kariéry. Před několika dny získal Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herecký mužský výkon v komedii a čerstvě obdržel v téže kategorii nominaci za Oscara a v lednu byl nominován na cenu BAFTA.

Nominace i cenu si vysloužil svým výkonem v hlavní roli snímku Birdman režiséra Alejandra G. Iñaritua, ve kterém Keaton hraje divadelního režiséra a herce, kterého v mysli i po mnoha letech pronásleduje filmová role Birdmana, která jej velmi proslavila. Nyní The Hollywood Reporter přinesl zprávu, že Keaton jedná o nové roli, a to v americkém dramatu o slavném podnikateli.

Podívejte se na trailer k filmu Birdman.
Podívejte se na trailer k filmu Birdman.

Připravované drama The Founder (zakladatel) režíruje John Lee Hancock, který natočil například snímek Zrození šampiona (2009). Film bude vyprávět o Rayi Crocovi z Illinois. Ten se stal zakladatelem populárního řetězce s rychlým občerstvením – MacDonaldu, který má dnes mnohamiliardové tržby.

Autorem scénáře je Robert D. Siegel který napsal Wrestlera (2008) s Mickey Rourkem v hlavní roli. Premiéra zatím nebyla stanovena.

 

Právě se děje

Další zprávy