Michael Jackson se vrací před fanoušky

kul
9. 11. 2006 9:00
Londýn - Písní Thriller se příští týden na World Music Awards připomene dřívější popový král Michael Jackson.

Organizátoři World Music Awards, globálního ocenění udělovaného nahrávacími společnostmi a profesními organizacemi jako IFPI, už dříve uvedli, že osmačtyřicetiletý Jackson si osobně vyzvedne Diamond Award poctu pro zpěváka, který prodal přes 100 milionů nahrávek. Teď doplnili, že diváci ve víc než 160 zemích světa, kam se ceremoniál vysílá, Jacksona navíc uslyší zpívat naživo.

"Jestli chcete, berte to jako jeho comeback," říkají pořadatelé večera k účasti hlavní hvězdy. Jackson zazpívá dnes už klasickou píseň Thriller, která se objevila na stejnojmenném albu z roku 1982. Video k této písni odstartovalo éru hudební klipů a deska stala jedním z komerčně nejúspěšnějších alb historie; z Jacksona udělala hvězdu i podivína největší velikosti.

Foto: Aktuálně.cz

Večer 15. listopadu bude v Londýně velmi sledovaný, protože Jackson na veřejnosti vystoupí po dlouhé době. Zpěváka, který žije v ústraní mezi Bejrútem a Irskem, spíš než hudební kariéra zaměstnávají soudní spory: byl obviněn z pederastie, na jaře musel zavřít kalifornský ranč Neverland a za víc než 200 milionů dolarů prodal část hudebního katalogu, ve kterém byly i písně Beatles. Soudí se s ním i bývalí zaměstnanci a spolupracovníci.

Vystoupení na World Music Award by tak mohlo být změnou k lepšímu: Jackson se co nejdřív chce přestěhovat do Evropy a začít znovu pracovat. Už příští rok prý fanouškům nabídne novou desku.

Kromě Jacksona se na pódiu World Music Award prostřídají Beyonce, Nelly Furtado, Enya, Andrea Bocelli nebo Tokio Hotel. Průvodkyní večera bude herečka Lindsay Lohanová.

 

Právě se děje

Další zprávy