Mattoni chce, aby Řezník smazal vulgární klip a omluvil se. Prvně peníze, pak omluvy, vzkazuje raper

Ondřej Chlupáček Ondřej Chlupáček
25. 11. 2015 16:16
Společnost Karlovarské minerální vody si chce došlápnout na rapera Řezníka. V úterý mu poslala dopis, ve kterém ho vyzývá, aby ze serveru Youtube.com stáhl videoklip se svou písní a k tomu poslal do sídla společnosti omluvu. „Až dostanu svoje peníze, tak to klidně smažu,“ napsal se zveřejněným dopisem umělec s odkazem na dva roky starou aféru, kdy nedostal peníze, které vyhrál v soutěži Český slavík.
Řezník
Řezník | Foto: YouTube repro

Praha – Společnost Karlovarské minerální vody včera dopisem vyzvala rapera Řezníka, aby ze serveru Youtube.com odstranil videoklip Pořád jenom hate 2. Má se za něj také omluvit a dopis zaslat do sídla společnosti.

"Až dostanu svoje peníze, tak to klidně smažu," vzkázal karlovarské společnosti s odkazem na 100 tisíc korun, které mu společnost před dvěma lety neprávem nevyplatila za vítězství v jedné soutěžní kategorii Českého slavíka. Mattoni je generálním partnerem výročních cen. 

Výrobci minerálních a pramenitých vod se na písni nezamlouvá hned několik věcí. Ve videoklipu je zobrazeno například ubití malého dítěte lahví Mattoni nebo poprava prodavače v trafice, rovněž lahví Mattoni. Dotčené společnosti se nelíbí ani text písně. Řezník v něm jejího statutárního ředitele označuje za "buzeranta" a za člověka, který chce "vod nás kouřit pyje".

Na začátku kontroverzní písně Pořád jenom hate 2 je od Martina Pohla, alias Řezníka, vzkaz, ve kterém mimo jiné píše: "Následující klip je čistě mým osobním pohledem na věc, jedná se pouze o umělecké ztvárnění problému a ne všechny uvedené údaje odpovídají realitě – buď proto, že se mi nepodařilo je zjistit, nebo protože se jedná o recesi."

S tím nicméně samotná společnost nesouhlasí. "Máme za to, že přinejmenším určitě obrazové sekvence a textové prvky postrádají jakékoli znaky recese, tedy běžně přijatelné formy uměleckého projevu," stojí v dopise, který ve středu ráno zveřejnil na svém facebookovém profilu právě raper Řezník.

Na konkrétní otázky společnost Mattoni odmítla deníku Aktuálně.cz odpovědět: "Dopis je součástí komunikace pouze mezi námi a panem Pohlem, proto ho nebudeme veřejně komentovat," napsal pouze e-mailem mluvčí společnosti Karlovarské minerální vody.

Raper se společnosti omlouvat nehodlá. "Oni jsou ti, kteří by se měli omlouvat. Sami mě předtím sprostě vyřadili a pak pomlouvali v médiích, platili si proti mně PR články," řekl Aktuálně.cz. "Nechápu, proč mě letos opět zařadili mezi interprety Českého slavíka, pro který lze hlasovat. Nechápu, proč jim vadí moje tvorba a Ortel tam nechají. Ty lidi jsou totální schizofrenici," dodal.

Umělec Řezník je známý svými nekonvenčními písněmi jako Ta holka v mým sklepě nebo Linka bezpečí či oblíbeným komiksem Martyho frky. S karlovarskou společností měl v minulosti už jeden spor. Před dvěma lety hlasující v kategorii Hvězda internetu soutěže Český slavík vybrali Řezníka jako vítěze. Pořadatelé nicméně vzápětí změnili pravidla a rapera ze soutěže vyřadili. Odměnu 100 tisíc korun za své prvenství dodnes nedostal.

 

Právě se děje

Další zprávy