Make a Connection: festival s univerzální přípojkou

tur
30. 8. 2007 12:54
Neziskový jarmark v Jíčíně představí Support Lesbiens i Sunshine

Praha - Valdštejnská lodžie v Jičíně ožije v sobotu v deset hodin jednodenním multižánrovým festivalem Make a Connection. Kromě koncertů Support Lesbiens, United Flavour, Ohm Square, Khoiby nebo Sunshine láká na divadelní představení a improvizace, výtvarné dílny, sportovní exhibice a taneční vystoupení.

Shrnuto: celodenní jarmark, kde si každý může hledat to svoje. S příjemným zjištěním, že vstup je zdarma, stejně jako možnost stanovat přímo v prostoru Valdštejnské lodžie. 

Make A Connection je na rozdíl od klasických festivalů pořádán jako eklektický mejdan na oslavu dobrovolnických aktivit, které v České republice běží od roku 2002. Program zaměřený na podporu vztahu mladých lidí ke komunitě iniciovaly Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a Nokia. V reálu to znamená, že skupinka "mlaďochů" mezi 16 a 24 lety může získat až 50 tisíc pro svůj nápad, který nějak pozitivně ovlivní jejich okolí.

Pomáhat v LDN, pořádat přednášky, opravit lavičky v parku, natočit amatérský film, budovat skate-park, vydat desku, založit kapelu to vše v rámci Make A Connection lze. Kapely jako Budoár staré dámy, The Pervers Animals jsou toho důkazem a bude jim věnováno celé odpoledne na druhém pódiu ve dvoře Valdštejnské lodžie.

Mezi nimi skupina Waklaf, která se rozhodla zúčastnit, aby mohla oslovit širší publikum. "Především publikum, které nás nezná. Budeme zde hrát naše skladby, budeme u toho pozorovat posluchače a budeme se šeredně bavit!" vzkazují.

Za dobu fungování projekt Make A Connection bylo podpořeno na 300 totálně různorodých projektů. Průřez jimi nabídne série výtvarných workshopů zaměřených třeba na grafitti a street art, semináře a dílny; nehledě na U rampu s bruslařskou exhibicí a doprovodný program pro nejmenší caparty jako loutkové divadlo nebo cirkus. 

Podrobný program festivalu Make A Connection najdete ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy