Longital otevřou Střekovskou mumii

Jakub Morc
1. 9. 2006 9:30
Ústí nad Labem  - První poprázdninový open air festival dnes zahájí dnes koncerty kapel Longital, Ememevoodoopöka a Universal Android.

Colours of Music - Střekovská mumie je dvoudenní přehlídka, která se orientuje hlavně na česko-slovenskou nekomerční hudbu. V ústeckém Činoherním klubu, jedné ze scén festivalu, dnes jako první zahrají ve 20 hodin slovenští Longital.

V jejich hudbě se dají najít stopy jazzu, alternativy, minimalismu, delta blues, folku, trip hopu, drum´n´bassu, etna i ambientu; prolínají se tu písně a experimenty, elektronika a akustika, současnost a minulost.

United Flavour
United Flavour | Foto: Aktuálně.cz

K prvnímu dni festivalu kromě Činoherního klubu neodmyslitelně patří ještě další tři scény - Circus, Pomeranč a open-air scéna Vrak, která vyroste na břehu řeky Labe u mostu Dr. Edvarda Beneše v těsné blízkosti torza staré lodi.

Skamarlans, 2v1, DJ Mik, Prago Union, Magma Hotel, Hysterics, DJ Tráva, to je jen několik jmen, na které se lze v pátek těšit.

V sobotu se Colours of Music přesune na zříceninu gotického hradu Střekov. Tam bude festivalová scéna rozdělena do tří sekcí. Největší pódium (Modrá stage) bude patřit hvězdám festivalu J.A.R., Sunshine, Skyline a španělsko-českému objevu uplynulé sezony, United Flavour.

J.A.R.
J.A.R. | Foto: Aktuálně.cz

Revolution, and everybody talk about revolution, revolution, cause we don't get any solution posluchačsky vděčný refrén jejich zatím největšího hitu Revolution je zpívaný anglicky, ale na zbylém prostoru a čase uslyšíte pouze španělštinu vokalistky Carmen. K ní patří zakladatel reggae/dub kapely se silným latino vlivem, Djei z Pobřeží slonoviny, i stálý spolupracovník, rapper Henry D, původem ze Zambie

Sunshine a Skyline českému posluchači netřeba představovat. Stejně jako  J.A.R. - ovšem k nim se sluší připomenout, že po čtyřech letech vydali nové studiové album Armáda špásu, jehož vznik si Roman Holý, Dan Bárta, Vrtulník Majlk Ví a spol. užívali v uvolněné atmosféře. Stejný bude bezpochyby jejich koncert s novými skladbami na Střekovské mumii.

Pozornost si zaslouží i další jména ze sobotního programu. Mimo jiné sladce melancholičtí Bratři Orffové, vtipně revoltující Xavier Baumaxa, Houpací koně, Fly to Mars, Knot Photogenic, Quite Quite či Alan Brown.

Hrad Střekov bude žít hudbou až do sobotního rána. Celý program festivalu i další informace najdete na jeho webových stránkách.

 

Právě se děje

Další zprávy