Když upírka miluje člověka. Populární autorka upírské ságy vydává novou knihu

jaz
11. 10. 2015 10:00
Po deseti letech od prvního vydání upírské ságy se na pultech obchodů objevilo pokračování z pera spisovatelky Stephenie Meyer. Ta oslavila kulaté výročí staronovým příběhem. Vrátila se totiž zpátky k modelu lásky mezi upírem a člověkem, ovšem tentokrát přehodila pohlaví hlavních postav. Z pohledné a bezbranné Belly je teď Beaufort a z chladného Edwarda upírka Edythe. Záměrem prý bylo umlčet kritiky, které autorce vytýkaly přílišnou zranitelnost hlavní hrdinky.
Foto: Bontonfilm

Praha – Stephenie Meyer představila svůj nejnovější počin, jenž se až nápadně podobá jejím předchozím titulům. Life and Death: Twilight Reimagined je pokračování upírské ságy, která si získala řadu fanoušků, a to i filmovým zpracováním. Kniha vychází k 10. výročí vydání prvního titulu. Informuje o tom server Daily Dot.

Již delší dobu slibovala Meyer vydání bonusového materiálu, překvapením ale bylo, že se jedná o román na 442 stranách. Do nové knihy pak zahrnula i nepublikované části novely Midnight Sun, která je vyprávěná z pohledu hlavní postavy Edwarda Cullena. Původně byla tato novela plánovaná jako samostatné dílo, které ale autorka nedokončila.

O nové knize toho Stephenie Meyer zatím moc neprozradila. Jen to, že vznikla jako reakce na kritiku upírské ságy. Ta jí vyčítala, že Bella, hlavní hrdinka, byla až příliš slečnou v nesnázích. Takové tvrzení ale autorka odmítala s tím, že každý, kdo je obklopen superhrdiny jako Bella, musí být tak trochu v nesnázích.

V nejnovějším titulu proto nahradila Bellu mužskou postavou, mladíkem Beaufortem, na kterém chce dokázat, že nešlo o slabou a bezbrannou dívku, ale o obyčejnou lidskou bytost. Aby to byl romantický příběh, jak se patří, místo Edwarda se objeví upírka jménem Edythe.

Podle Entertainment Weekly se dá ale kniha americké spisovatelky přirovnat k pokračování erotického románu Padesát odstínů šedi, kdy se autorka E. L. James vrátila k naprosto stejnému příběhu, který ale přepsala z pohledu druhého hlavního hrdiny Christiana Greye. Potom se média ptají, zda autorky náhodou nepostrádají fantazii k vymýšlení nových témat, nebo se jen snaží navázat na své předchozí úspěchy a ještě z nich, jak se říká, vytřískat, co se dá.

 

Právě se děje

Další zprávy