Thorova kladiva Mjölnir se chopí žena. Superhrdinka

ČTK ČTK
16. 7. 2014 10:09
Komiksový vládce Marvel se chystá ke své produkci přilákat víc žen a dívek. Hrdina nových příběhů o Thorovi změní pohlaví.
Může takhle vypadat superhrdinka v hávu Thorově?
Může takhle vypadat superhrdinka v hávu Thorově? | Foto: thetrendguys.com

New York - I superhrdinové mohou prodělat změnu pohlaví. A přesně to pro jednoho ze svých komiksových hrdinů - severského boha Thora, syna Odinova ozbrojeného kladivem Mjölnir - nachystalo nakladatelství Marvel Comics. Thor, který se v jeho příbězích poprvé objevil v roce 1962, se stane ženou.

Podle oznámení nakladatele má ženský Thor přilákat nové čtenáře a mít větší přitažlivost pro ženy a dívky, které byly v komiksech podle Marvelu dlouho ignorovány. Je to největší změna, jakou Marvel připravil pro některého ze svých tří největších komiksových hrdinů - Kapitána Ameriku, Iron Mana a Thora.

"Nebude to Thor(ka)," řekl Jason Aaron, autor nové série Thora. "Nebude to paní Thorová, nebude to Thorita. Je to Thor." Nová série začne vycházet letos v říjnu a bude ji ilustrovat Russell Dauterman.

Thora vytvořil autor komiksů Stan Lee a tato postava se dočkala také dvou filmů, které na celém světě vydělaly 1,1 miliardy dolarů (přes 20 miliard korun). Thora v nich zpodobnil australský herec Chris Hemsworth.

 

Právě se děje

Další zprávy