Rowlingová vydá druhou detektivku jako Robert Galbraith

Kultura Kultura
17. 2. 2014 15:41
První detektivka slavné autorky ságy o Harrym Potterovi se do českých knihkupectví dostane ve čtvrtek 20. února. Druhá vyjde v Británii v červnu.
J. K. Rowlingová
J. K. Rowlingová | Foto: Profimédia

Londýn, Praha - Nový román od J. K. Rowling napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith bude o romanopisci, kterého brutálně zavraždí kvůli anonymním portrétům, jež ohrožují kariéry vlivných lidí. Druhá detektivka Rowlingové ponese název The Silkworm (Bourec).

Na pulty českých knihkupectví dorazí první počin Rowlingové pod pseudonymem Robert Galbraith s názvem Volání kukačky ve čtvrtek 20. února.

Také v Silkworm se objeví soukromý detektiv a válečný veterán Cormoran Strike i jeho asistentka Robin Ellacott. Kniha má vyjít letos 19. června ve Velké Británii a 24. června v USA.

Nakladatelství Little, Brown o novém románu tvrdí, že je "chorobně čitelný, se zvraty na každém kroku".

Zpočátku si manželka zavražděného romanopisce Owen Quina myslí, že její manžel odjel sám na několik dní, jako to udělal už několikrát. Najme si ale soukromého detektiva Strikea, aby manžela přivedl domů. A samozřejmě detektiv začne rozplétat pozadí napínavého případu, o němž žena nic netuší. Romanopisec Quin, který je známý svým "jedovatým perem", právě dokončil rukopis, jehož zveřejnění by mohlo zničit některé vlivné osoby, které tedy mají eminentní zájem na jeho umlčení. A Quin je skutečně brutálně zavražděn...

Silkworm je třetím románem pro dospělé, který vydává úspěšná autorka ságy o čarodějnickém učni Harrym Potterovi, a druhý pod pseudonymem Robert Galbraith. Prvním následníkem Harryho Pottera se stal román Prázdné místo.

Na veřejnost se Galbraithova totožnost dostala poté, co se s tím své známé svěřil jeden z advokátů Rowlingové. Informace se pak dostala k nedělníku The Sunday Times, který ji loni v červenci zveřejnil.

Volání kukačky prezentované jako dílo debutujícího autora si loni vysloužilo dobré kritiky, ale nestalo se bestsellerem. Jakmile se prozradilo, že skutečným autorem je Rowlingová, dostalo se do čela žebříčku nejprodávanějších knih.

 

Právě se děje

Další zprávy